Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boink wil einde aan quarantaineregel in de kinderopvang

Als een kind positief test op het coronavirus, is het niet nodig dat alle andere kinderen van de groep in quarantaine moeten. Dit vindt BOinK-voorzitter Gjalt Jellesma. Hij wil dat het kabinet de quarantaineregel voor de kinderopvang schrapt.

Gjalt Jellesma. Foto ANP Phil Nijhuis

Dat meldt BNR Nieuwsradio. Kleine kinderen lopen volgens Jellesma nauwelijks risico bij een coronabesmetting. Hij baseert zijn uitspraken daarbij op wetenschappelijke inzichten. ‘Op het moment dat kinderen besmet raken maar niet echt ziek worden, bouwen ze immuniteit op. Dat is toch wat we willen? Hoe meer mensen immuun zijn door vaccinatie of door het doormaken van een besmetting, hoe gunstiger dat is, en er is nog geen sprake van het vaccineren van de jongste kinderen.’

Frustrerend

Jellesma noemt de quarantaineplicht een ‘grofstoffelijke maatregel’ die heel frustrerend is voor ouders. ‘Ook voor de kinderen zelf is een onderbreking echt slecht. Dat is bij vakanties ook zo en dat was bij de lockdown ook zo. Ik hoop echt dat de quarantainemaatregel opgeheven wordt.’

Branchevereniging BK heeft al langere tijd een meldpunt quarantaine op de website. Zo wil de BK onderzoeken hoe uitvoerbaar het beleid is en nagaan hoeveel kinderen daadwerkelijk in quarantaine moeten. Volgens de laatste berichten daalt het aantal kinderen dat in quarantaine gaat.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.