Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – In gesprek blijven

Ik zag dat mijn vorige blog alweer van een maand geleden was. Nog één werkweek en dan is het alweer juni. Wat gaat de tijd toch snel en aan de andere kant voelt het als eeuwigheid geleden dat ik mijn laatste terrasje heb gepakt.
blog-jolanda-rikers-mijn-laatste-blog
Jolanda Rikers

Op social media zie ik allerlei berichtjes van mensen die hun vakantie hebben moeten annuleren, hun verjaardag niet kunnen vieren of hun ouders niet kunnen zien. Tja, daar zitten we allemaal mee.

Ik bespeur bij mezelf een bepaalde gelatenheid: het is niet beïnvloedbaar, dus ik leg me erbij neer. Dat geeft me ook een bepaalde rust, want ik hoef niet meer te sjezen naar vergaderingen her en der in het land.

Ook de weekenden zijn heel rustig, lees ik de krant uitgebreid en maak ik mooie wandelingen in het Heuvelland. Toch is het ook heel belangrijk om in gesprek te blijven, niet alleen met je dierbaren, medewerkers en zakelijke partners, maar ook met de politiek.

Zo hadden we als bdKO-bestuur onlangs een TEAMS-overleg met een kamerlid van de VVD. Normaal gesproken zijn deze ‘aan tafel met’-bijeenkomsten in Den Haag, vergezeld van collega-directeuren onder het genot van een lekker diner.

‘We hebben natuurlijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om de toegevoegde waarde van de kinderopvang voor elk kind te benadrukken’

Dat kon nu natuurlijk niet en besloten we om toch het gesprek digitaal door te laten. Ik ben heel blij dat we zo hebben besloten, want vooral nu is het heel belangrijk om in gesprek te blijven met onze volksvertegenwoordigers. Zij werken veelal vanuit thuis, hebben natuurlijk ook allerlei digitale overleggen, veelal corona-minded.

De sector kinderopvang staat daarbij meestal niet op de agenda. In ons gesprek merkten we dat deze nieuwe woordvoerder met de portefeuille kinderopvang nog wat vragen aan ons had. Vooral omdat zij ook meewerkte aan het project verbetering toeslagenstructuur.

We hebben natuurlijk ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de toegevoegde waarde van de kinderopvang voor elk kind te benadrukken. Waarbij we als ondernemers van diverse pluimage natuurlijk ook de vrije keuze van ouders willen borgen. Dat sprak deze liberaal natuurlijk aan.

Ik kijk terug op een constructieve dialoog, waarbij ik me voorgenomen heb weer vaker in gesprek te gaan met de politiek. Juist nu!

‘Zoals jullie misschien gemerkt hebben ben ik ook even van de blogradar verdwenen. Ik was wel gewoon iedere dag aan het werk, maar had net zoals jullie even andere prioriteiten. Deze week is er eindelijk wat licht aan de horizon: het gaat beter en ik vond het nu dan ook de tijd voor een intelligente terugkeer.’ Lees de vorige blog van Jolanda

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.