Home 2021

Laatste blogs

Kwaliteit Opvang

Blog Evalien Rengers – Verbaasd over het SER-rapport

Toen ik vanmorgen vroeg achter de pc kroop en de eerste hoofdstukken van het SER-rapport ‘Een Kansrijke start voor alle kinderen’ las werd ik heel blij. Een mooie analyse over ons werk en het belang ervan! Maar naarmate het rapport vordert, roept het steeds meer vragen en teleurstelling op! Waarom vooral inzetten op 0-4 en niet 0-13? Waarom dat gedrocht van de huidige kinderopvangtoeslag niet meteen goed aanpakken? Verbijsterend vind ik het.
blog-jolanda-rikers-controledwang-in-kinderopvang

Blog Jolanda Rikers – Strakke digitale ALV

Van Felix Rottenberg wisten we al dat hij strak kon vergaderen, maar bij de digitale algemene edenvergaring (ALV) kwam deze kwaliteit nog beter naar voren. Brancheorganisatie Kinderopvang had de ALV dan ook heel professioneel opgezet in een ‘echte’ studio. Belangrijkste onderwerp van gesprek was de nieuwe cao Kinderopvang.
Gezondheid

Blog Kirsten Fröhlich – Jezelf testen doe je voor elkaar

Corona zorgt nog steeds voor veel onzekerheid. Je kunt het iedere dag oplopen. Op de groep, thuis via een huisgenoot of als je boodschappen doet in de supermarkt. Ben ik besmet? Heb ik iemand anders besmet? Kan ik wel veilig werken? Begrijpelijke vragen. Gelukkig kunnen we ons nu preventief testen. Dat verkleint de kans dat we corona oplopen of doorgeven op ons werk.
Pedagogisch Professional van het Jaar

Blog Myrte van Gurp – Gezocht: pedagogisch talent

Deze maand is het weer zover: PPINK en KinderopvangTotaal organiseren voor de derde keer de verkiezing voor Pedagogisch Professional van het Jaar. Dit jaar hebben we er een tweede verkiezing aan toegevoegd, namelijk die van Pedagogisch Coach van het Jaar. Want ook daar is volop talent te spotten.

Blog Rebecca Beck – Met de juiste kennis haal je meer uit bewegen

‘Oh mama, kijk eens!’ Mijn dochter wijst enthousiast naar de grote dikke boomstam op het gras tijdens onze wandeltocht van de kinderopvang naar huis. Meerdere grote oude bomen zijn omgezaagd en het lijkt erop dat ze deze boomstam bewust hebben laten liggen. Ik zie haar ogen schitteren van opwinding. ‘Mag ik daar alsjeblieft op klimmen?’ vraagt ze me met haar liefste stem. 
blog-jolanda-rikers-controledwang-in-kinderopvang

Blog Jolanda Rikers – Controledwang in kinderopvang

In het Parool stond onlangs een interessant artikel van Marcel Levi over de groeiende bemoeizucht van de overheid. Ik herken die controledwang ook wel in de kinderopvang. Vooral als ik de kinderopvangregels afzet tegen het onderwijs. Zoals de regel dat iedereen die zich meer dan een half uur per drie maanden vertoont op de kinderopvanggroep, moet worden ingeschreven in het Personenregister.
Groene kinderopvang
blog-carola-winter-vakantielunch-op-de-natuur-bso

Blog Carola Winter – Vakantielunch op de Natuur BSO

Het is vakantie! Vrijheid blijheid. De Natuur BSO van Wiedewei staat niet op een schoolterrein, maar is een zogenaamde stand alone. In de vakantieweken mogen kinderen zelf kiezen op welke bso zij vakantie vieren. Sommigen komen dan graag naar de Natuur BSO.
Groene kinderopvang
blog-carola-winter-klein-kamperen

Blog Carola Winter – Klein Kamperen

Al enige tijd organiseren we wandelingen in de verschillende regio’s van Wiedewei. Deze wandelingen wandelen we met ouders en kinderen. Het doel van de wandelingen is ouders en kinderen mee te nemen in de ontdekkingen van de natuur. We gaan nog een stapje verder: Klein Kamperen!
Groene kinderopvang

Blog Carola Winter – Stelen uit de natuur

Voor de Wiedewei-vestiging in Haamstede toog ik, met een collega, naar het bos om wat klein materiaal te sprokkelen. We hadden een duidelijke missie: enkele grote takken en wat dennenappels. Dat liep anders dan gedacht.