Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blij, maar even wennen bij de herstart van de kinderopvang

Sinds afgelopen maandag is het op alle opvanglocaties in Nederland weer een drukte van belang. Met de kinderen van de SWKGroep werd een bijzondere video gemaakt om hun terugkeer te vieren.
AdobeStock

Alle kinderen zaten vol verhalen, aldus Karin Moons van de SWKGroep. ‘Er is in deze eerste weken extra aandacht voor het wennen, emotionele veiligheid en het creëren van een prettige omgeving. Want de pedagogisch medewerkers weten dat niet ieder kind zich even makkelijk aanpast aan alle veranderingen. Er zijn extra pedagogische richtlijnen opgesteld, ook voor ouders, om de kinderen snel weer een veilig en vertrouwd gevoel te geven. De kinderen krijgen de ruimte om op het eigen tempo te wennen.’

Opstartboekjes

Om het voor de kinderen extra leuk te maken zijn er twee opstartboekjes ontwikkeld. Een versie voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar en een versie voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar. In beide boekjes staan gepaste opstart(feest)activiteiten om snel te wennen en het ijs weer even te breken.

Het centrale thema daarbij is: wat fijn dat we elkaar weer zien. Spelenderwijs kan de aandacht verlegd worden naar de ontwikkeling van kinderen. Want dat is het doel van de SWKGroep.

Feestelijke video

Samen met de kinderen is er een video gemaakt. Met een wave laten de kinderen en medewerkers zien dat zij heel blij zijn dat alles weer van start gaat. De vreugde spat er dan ook vanaf in de video, die op 11 mei in première ging op social media.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.