Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Benchmark Kinderopvang gestart

De Benchmark Kinderopvang is van start gegaan; hét onderzoek naar feiten en cijfers in de kinderopvangsector.
Met deelname aan de benchmark voldoen kindercentra aan de verplichting van het CBS om de enquête Welzijnswerk
Met deelname aan de benchmark voldoen kindercentra aan de verplichting van het CBS om de enquête Welzijnswerk

Kindercentra kunnen tot 1 september 2015 gegevens aanleveren voor deze benchmark. Op basis van de Benchmark Kinderopvang verschijnt medio november het Brancherapport Kinderopvang. Brancheorganisatie Kinderopvang nodigt alle kinderopvangorganisaties in Nederland uit om mee te doen aan het benchmarkonderzoek. Hiermee voldoen kindercentra ook aan de verplichting van het CBS om de enquête Welzijnswerk, maatschappelijk werk en kinderopvang in te vullen.

Vrijstelling CBS-enquête

Veel kinderopvangorganisaties gebruiken de deelname aan de benchmark om vrijstelling te krijgen van de CBS-jaarstatistiek. De eerste deadline van het CBS is 1 juli 2015. De benchmark is echter uiterlijk per 22 juni 2015 geopend. Daarom hebben Brancheorganisatie Kinderopvang, het Waarborgfonds en Kenniscentrum Ruimte-OK geregeld dat kinderopvangorganisaties op een makkelijke manier tot 1 september 2015 uitstel krijgen voor de CBS-plicht. Zo hebben ze voldoende tijd om de benchmark in te vullen en te voldoen aan de CBS-plicht.

Uitstel regelen? Mail de naam van uw organisatie en het CBS-nummer naar info@benchmarkkinderopvang.nl. Het uitstel wordt dan voor u geregeld.

Benchmark Kinderopvang

De Benchmark Kinderopvang is een onderzoek naar feiten en cijfers over bedrijfsvoering, kwaliteit, personeel en governance. De resultaten uit de benchmark worden opgenomen in het Brancherapport Kinderopvang en in een individuele rapportage per organisatie. Zo kunnen stakeholders geïnformeerd worden met cijfers van en over de sector en draagt u dus bij aan de lobby voor kinderopvang. Ook kunt u uw eigen organisatie met feiten en cijfers vergelijken met gemiddelden uit de sector.

Kinderopvang in de politiek

Er is in politiek Den Haag veel discussie over financiering, budget en kwaliteit van de kinderopvang. Ook gaan de ontwikkelingen in de sector snel: de vraaguitval is nog niet tot stilstand gekomen, maar tegelijkertijd werkt de sector wel aan de uitdagingen voor de toekomst. Juist nu is een grote respons dan ook van belang, stelt de Brancheorganisatie Kinderopvang: ‘Zodat we actualiteiten en ontwikkelingen in de kinderopvangsector goed inzichtelijk kunnen maken. Hoe meer organisaties meedoen, hoe sterker we staan.’

U doet mee door hier een account aan te maken. Heeft u vorig jaar ook al meegedaan met de Benchmark Kinderopvang? Dan kunt u hetzelfde account gebruiken als vorig jaar.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.