Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bij koorts hoeft niet iedereen in het huishouden thuis te blijven

Er lijkt volgens oudervereniging BOinK een misvatting te bestaan over de thuisblijfregels wanneer iemand in een huishouden alleen koorts heeft. Pas als de zieke ook een andere coronaklacht heeft, moet het hele huishouden in quarantaine.
Wayhome Studio / stock.adobe.com

Als iemand in een huishouden alleen koorts heeft, blijft hij of zij thuis (ongeacht de leeftijd), maar dat geldt niet voor huisgenoten. Pas als de betreffende persoon náást koorts óók andere klachten heeft die passen bij corona, moeten de andere leden van het huishouden ook thuis blijven.

Het gaat daarbij om de klachten neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging en plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Dus heeft de betreffende persoon verschillende van de hiervoor genoemde klachten (minimaal 2) dan blijven alle huisgenoten thuis.

Afgelopen 10 dagen

Koorts komt bij jonge kinderen vaak voor, daarom is deze uitleg volgens BOinK van belang. De oudervereniging gaat er in deze situatie vanuit dat huisgenoten de afgelopen 10 dagen geen corona hebben gehad of klachten hebben die passen bij corona, dat er geen contact is geweest met iemand met corona en de huisgenoten niet terugkomen uit een rood of oranje gebied.

Dit bericht is gecontroleerd door Jeugdartsen Nederland en het RIVM.

 

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.