Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bestuurlijke fusie SKE en Humanitas

De besturen van Stichting Kinderopvang Enschede (SKE) en Stichting Kinderopvang Humanitas zijn gefuseerd. In juli brachten de twee grote kinderopvangorganisaties al naar buiten dat ze de samenwerking onderzochten. De samenwerking is opvallend, omdat beide partijen grote aanbieders van kinderopvang zijn.
Bestuurlijke fusie SKE en Humanitas
Foto: ANP XTRA

Stichting Kinderopvang Enschede is met 88 locaties de grootste aanbieder in de regio’s Twente en de Achterhoek. De organisatie biedt iedere dag bijna vierduizend kinderen opvang in de vorm van kinderdagverblijven, peuterspeelzaalwerk en buitenschoolse opvang. Stichting Kinderopvang Humanitas is de grootste landelijke kinderopvangaanbieder zonder winstoogmerk. De organisatie heeft door heel het land 288 kinderdagverblijven, bso’s, peuterspeelzalen en gastouders.

De landelijke kinderopvangorganisatie Stichting Kinderopvang Humanitas en Stichting Kinderopvang Enschede (SKE) onderzochten in juli al of ze in de toekomst vergaand kunnen samenwerken. Hiervoor ondertekenden ze toentertijd een intentieverklaring. Lees meer >>

Samenwerking

Op 14 oktober zetten beide partijen een handtekening onder de akte voor een bestuurlijke fusie. De mogelijkheid voor een fusie werd al sinds juli dit jaar onderzocht. De ondernemingsraden staan achter het besluit en denken dat het een goede stap is bij de realisatie van inhoudelijke en bedrijfsmatige doelstellingen. SKE denkt dat Humanitas kan helpen om de dienstverlening verder te ontwikkelen. Gezamenlijk denken de partijen beter in te kunnen spelen op de veranderingen in de kinderopvang, zoals de veranderende behoefte van ouders en de wensen van ouders en overheid ten aanzien van de ontwikkeling van kinderen. Daarnaast hebben beide partijen overeenkomende ideeën over intensieve samenwerking met scholen.

Plan

De twee stichtingen zitten komende maanden met elkaar aan tafel om een plan uit te werken voor de samenwerking. Hierbij overleggen zij met medezeggenschapsraden en de vakbonden. De huidige directie van SKE blijft aan. Christien van Wijk van SKE vormt samen met Anja Hol en Egbert Schelhaas van Kinderopvang Humanitas de nieuwe raad van bestuur. Alle stichtingen blijven als rechtspersoon in tact onder de huidige directie. Ook andere stichtingen van SKE behoren tot de bestuurlijke fusie.

Stichting Prokino voegde begin oktober de negen locaties van Stichting Kinderopvang Hoogeveen (SKH) toe aan haar bestand. De stichting neemt de locaties per oktober over. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.