Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Baby overleden in kinderdagverblijf in Son

In een Brabants kinderdagverblijf in het plaatsje Son heeft zich een drama voltrokken. Woensdagmiddag rond 12 uur overleed een baby van zes maanden terwijl het sliep. De baby is waarschijnlijk overleden aan wiegendood.
Baby overleden in kinderdagverblijf in Son
Foto: ANP

Een woordvoerder van het kinderdagverblijf vertelde tegen Omroep Brabant dat het kindje lag te slapen. Volgens het protocol werd er ieder kwartier bij de slapende kinderen gekeken. Een medewerker kwam erachter dat de baby niet meer reageerde.

Reanimatie

Direct gingen de medewerkers van het kinderdagverblijf over op reanimatie en waarschuwden ze de hulpdiensten. Een ambulance en traumahelikopter rukten uit en het medisch personeel nam de reanimatie over. Dit mocht niet meer baten. Later kwam ook de politie naar het kinderdagverblijf. Zij zagen geen verdachte omstandigheden en vermoeden dat de baby is overleden aan wiegendood.

Informatiebijeenkomst

Het kinderdagverblijf is een locatie van Korein Kinderplein. Alle ouders van kinderen die op het kinderdagverblijf zitten, zijn telefonisch op de hoogte gesteld van het drama. Woensdagavond is er een bijeenkomst voor het personeel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.