Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ans van Hoof (Ludens) wint Managementprijs Kinderopvang

Managementprijs

Ans van Hoof, directeur-bestuurder van kinderopvangorganisatie Ludens in Utrecht, heeft de de Managementprijs Kinderopvang 2012 gewonnen. de winnaar van vorig jaar, Marie-Louise van Mourik, reikte de prijs uit.

Volgens het oordeel van de toetsingscommissie staat Van Hoof haar mannetje als topvrouw in de zeer turbulente kinderopvangmarkt en weet zij als geen ander de maatschappelijke meerwaarde voor kinderen te combineren met een gezonde bedrijfsvoering.

Krachtwijken
Ludens heeft zestig locaties. In Utrecht is Ans van Hoof voorloper in het stimuleren van meer samenwerking. Zij zet zich als maatschappelijk ondernemer in voor kinderopvang in krachtwijken. Van Hoof zelf zegt de kinderopvang te zien als een democratische oefenplaats. Naast haar werk voor Ludens leidt zij het project ‘Samen goed voor later’ van KINDwijzer.

Marie-Louise van Mourik
Ans van Hoof volgt Marie-Louise van Mourik op – directeur-bestuurder van kinderopvang Junis in Alphen aan den Rijn – die vorig jaar bekroond werd met de prijs.
De Stichting Managementprijs Kinderopvang werd in 1999 opgericht en de prijs is dit jaar voor de dertiende maal uitgereikt.

De procedure
Stichting Managementprijs Kinderopvang draagt potentiële winnaars voor, maar dit kunnen kinderopvangorganisaties ook zelf doen. De toetsingscommissie maakt vervolgens een ranking van de kandidaten. De potentiële winnaar die dan overblijft, wordt door de commissie doorgelicht om te kijken of hij of zij wel de terechte winnaar is. 

Partners
De maatschappelijk partners van de Managementprijs zijn: BDO (hoofdsponsor), Heutink, Stichting Waarborgfonds Kinderopvang, Stichting Ruimte voor Onderwijs en Kinderopvang.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.