Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Animo Modderdag blijft groeien

Marianne Velsink
Dit jaar doen er weer meer kinderen mee met Nationale Modderdag. In totaal hebben 3000 locaties (onderwijs en opvang) zich aangemeld. Dat betekent dat een recordaantal van 125.000 kinderen mee doet.
Modderdag 2016.jpg
Wanneer kinderen vies mogen worden

Modderdag 2016 vindt plaats op woensdag 29 juni. Niet alleen in Nederland, op veel meer plekken in de wereld is deze dag uitgeroepen tot International Mud Day. In totaal doen honderdduizenden kinderen mee. Dit jaar heeft een recordaantal kinderen zich voor de Nederlandse editie aangemeld: 125.000. Vorig jaar deden er nog 110.000 kinderen mee.

Creativiteit

Het is wetenschappelijk aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Wanneer kinderen vies mogen worden, nemen bijvoorbeeld creativiteit, nieuwsgierigheid en kwaliteit van spel toe. Het is goed voor het concentratievermogen en kinderen leren beter omgaan met risico’s als vallen en uitglijden.

Modder-activiteiten

De deelnemerde locaties; kinderopvang-organisaties, bso’s, gastouders, basisscholen en bezoekerscentra, mogen zelf weten hoe ze Modderdag gaan inrichten. Het enige dat vast staat, zijn de ingediënten: modder, water, een buitenruimte, kinderen en volwassenen en kleding die lekker vies mag worden. De afgelopen edities waren modderstormbanen, moddersoep, modderkunst, moddermaskers, modderbanen en andere zintuigelijke moddderactiviteiten populair.

IVN

In 2013 is ModderDag voor het eerst in Nederland georganiseerd. Vanaf 2016 wordt de ModderDag georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Lees meer over Modderdag, laat je inspireren of meld je nog aan op www.modderdag.nl

Doen jullie dit jaar ook iets bijzonders op Modderdag? Stuur je foto naar kinderopvang@bsl.nl onder vermelding van ‘modderdag’. We maken weer een vrolijk overzicht op Kinderopvangtotaal!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.