Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema Geel: tips voor de aankleding

Ga met twee groepen kinderen naar een tuincentrum. De ene groep stort zich op de binnenplantjes en de andere op buitenbloemen. Elk kind mag een geel bloeiend plantje uitzoeken

Het is voorjaar! De zon schijnt en iedereen krijgt extra zin om buiten te zijn. Een mooi moment voor een themaweek helemaal in het teken van de kleur geel! Een Gele Week waar de zon van afstraalt. Sla eerst samen aan het ‘vergelen’ en geef het kindercentrum een vrolijk kleurtje.

Ø Ga met twee groepen kinderen naar een tuincentrum. De ene groep stort zich op de binnenplantjes en de andere op buitenbloemen. Elk kind mag een geel bloeiend plantje uitzoeken. Zowel binnen als buiten wordt het kindercentrum een zonnige bloemenzee.

Ø Maak een simpele slinger van zelfklevende post-its. De kinderen mogen op de blaadjes met viltstift smileys, letters, cijfers of andere versierselen tekenen. Neem een dun, geel koord en plak steeds twee van de plakkende blaadjes tegen elkaar over de draad.

Ø Droog een paar bossen gele rozen en hang die op zijn kop aan het plafond.

Ø Kondig bij ouders een Gele Dag aan. Alle kinderen dragen die zo veel mogelijk geel. Zorg voor een reservevoorraad gele sjaaltjes, petten en mutsen, zodat iedereen kan meedoen.

Meer activiteitentips binnen dit thema:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.