Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aantal quarantainemeldingen bij BK daalt aanzienlijk

Het wekelijkse overzicht van het aantal kinderen, pm'ers en gastouders van de BK in quarantaine geeft een opmerkelijke daling te zien. Voor een deel is dit te verklaren door vertraagde meldingen.
Pixel-Shot / stock.adobe.com

De BK heeft sinds eind januari een meldpunt waar kinderopvangorganisaties en gastouderbureaus de aantallen van in quarantaine geplaatste kinderen en PM’ers/gastouders kunnen melden. Op basis van deze meldingen houdt de branchevereniging een wekelijkse score bij van de trend die zich daarin ontwikkelt.

Het aantal meldingen van kinderen en pm’ers/gastouders in quarantaine is de afgelopen week aanzienlijk gedaald. De ontwikkeling van de afgelopen weken is als volgt.

• Week 5: 171 kinderen, 37 pm’ers/gastouders
• Week 6: 351 kinderen, 78 pm’ers/gastouders
• Week 7: 891 kinderen, 178 pm’ers/gastouders (+185/+62)
• Week 8: 1212 kinderen, 232 pm’ers/gastouders (+472/+80)
• Week 9: 343 kinderen, 60 pm’ers/gastouders

BK-directeur Emmeline Bijlsma laat weten dat de plotselinge daling deels kan worden verklaard door vertraagde meldingen. Om een betrouwbaar overzicht te houden, is het in elk geval van belang dat we meldingen blijven ontvangen, aldus de BK. ‘We blijven organisaties oproepen elke quarantaine-situatie te melden.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.