Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Inschrijving Dag van de Groene Kinderopvang geopend

Op 17 mei wordt de Dag van de Groene Kinderopvang gehouden.
in-the-flowers-1349980.jpg
Op de Dag van de Groene Kinderopvang kun je allemaal activiteiten doen die te maken hebben met de natuur. - Foto: Free Images

Het idee voor een Jaar van de Groene Kinderopvang en de daaruit voortvloeiende 'Dag van de Groene Kinderopvang' is ontstaan bij Stichting Groen Cement. Zij hoopt dat kindercentra en gastouders op deze dag activiteiten met en in de natuur organiseren. Bijvoorbeeld het doen van een Kaplaarzentest, het openen van een insectenhotel of een ketting maken van boomschors

Vakblad Kinderopvang

Vakblad Kinderopvang is partner van deze Dag van de Groene Kinderopvang. Hoofdredacteur Marike Vroom: 'Als hoofdredacteur van het tijdschrift Kinderopvang heb ik een aantal stokpaardjes. Natuurlijke buitenruimtes en natuuractiviteiten voor kinderen vind ik ongelooflijk belangrijk. (...) Als Vakblad Kinderopvang werken we heel graag mee aan een initiatief als Groen Cement. Het is een groepje bevlogen mensen dat op vrijwillige  basis veel tijd en energie steekt om de kinderopvang groener te krijgen en zoveel mogelijk alle initiatieven op dit gebied bundelt.'

Wil je meedoen aan de Dag van de Groene Kinderopvang? Klik dan hier >>

Kinderopvang Sam&Pluk vierde deze dag vorig jaar met een wandeling door het park en het verzamelen van materiaal voor een natuurkunstwerk. 

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.