Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra sessie Landelijke IKC-dag 2022

Op 23 september vindt de Landelijke IKC-dag plaats. Er is een extra sessie toegevoegd over de fusie van De Kinderopvanggroep met vier schoolbesturen.

IKC-dag
iStock

De Landelijke IKC-dag is een initiatief van de PO-Raad, BK, BMK, Sociaal Werk Nederland, VNG, EtuConsult en Jeugdzorg Nederland, in samenwerking met de VNK, AVS, Zosja en Pact voor Kindcentra. Keynote spreker is dit jaar prof. dr. Micha de Winter die het centrale thema, de Civil society als krachtbron voor het kindcentrum, handen en voeten zal geven. Als samenwerkingspartner houdt Zosja u over dit congres op de hoogte. En er is nieuws te melden

Deelsessie toegevoegd

Vlak voor de zomervakantie is bekend geworden dat er een deelsessie aan het programma is toegevoegd: ‘Samen sterk aan de basis’ over de fusieplannen van kinderopvang en onderwijs in Tilburg en omgeving. Vier onderwijsbesturen (Opmaat groep, Tangent en Xpect Primair uit Tilburg en SKOzoK in Zuid-Oost Brabant) en de Kinderopvanggroep zijn hard aan de slag om een fusie voor te bereiden. De Kinderopvanggroep zal dan in vier delen worden opgeknipt. Belangrijkste doel is te komen tot rijke dagarrangementen voor alle kinderen van 0 -13 jaar vanuit ‘kindontwikkelorganisaties. Harriëtte Koning, Lid Raad van Bestuur Kinderopvanggroep en Geert de Wit, Lid Raad van Bestuur Kinderopvanggroep informeren u als deelnemer over het hoe en waarom van deze fusieplannen tussen KO en PO in relatie tot landelijke ontwikkelingen, strategisch beleid en inhoudelijke keuzes.

Lees ook: Waarom de Kinderopvanggroep wil fuseren met vier schoolbesturen

Naast deze deelsessie zijn er nog tien andere deelsessies waarbij vernieuwende IKC’s, aansprekende initiatieven en/of ervaren experts hun visie en ervaringen delen. 

Masterclass

Na de lunch valt er te kiezen uit drie masterclasses. Deze worden gegeven door experts in hun vakgebied, die een verfrissende blik werpen op het thema van de dag en op de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs. Soms betreden zij daarin een eigenzinnig pad, verkennen een niche of dragen kennis van buiten de branche aan. 

De masterclass van Bert Wienen gaat over het gegeven dat steeds meer kinderen een vorm van jeugdhulp krijgen; van 1 op de 27 zo’n 30 jaar geleden naar 1 op de 7 nu. Wat betekent dit eigenlijk als je een IKC gaat inrichten? Hoe kom je tot meer inclusiever onderwijs in je IKC als de neiging is om steeds sneller kinderen die buiten de norm vallen aan te melden bij vormen van zorg? In de lezing: ‘weten we van gekkigheid nog wat normaal is?’ verkennen we wat u een normaal kind, een normale opvoeding en dus wat u een goede inrichting van het IKC zou vinden. Welke keuzes u heeft bij het inrichten van meer inclusiever onderwijs en wat eigenlijk onder ‘normaliseren’ kan worden verstaan. 

Meer informatie: www.ikcdag.nl 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.