Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

15.000 kinderen gezocht voor leesrecord

15.000 kinderen gezocht voor leesrecord

Uit onderzoek blijkt dat 15 minuten (voor)lezen per dag aanzienlijk bijdraagt aan de taalontwikkeling van het kind. Daarom doet Stichting Lezen & Schrijven in de week van de Alfabetisering een poging om het wereldrecord voorlezen te verbeteren. Hiervoor is zij op zoek naar minimaal 15.000 kinderen.

Geel gras
De bedoeling is dat exact op donderdag 9 september om 15.00 uur ’s middags tegelijkertijd 15 duizend kinderen wordt voorgelezen uit hetzelfde boek; Geel gras van schrijver Simon van der Geest. Bij aanmelding krijg je dit boek gratis toegestuurd. Voorwaarde is wel dat er een groep van minimaal 20 kinderen worden voorgelezen. Als bewijs moet er een foto met de klok en de leerlingen met het voorleesexemplaar op de foto worden gezet en dit moeten worden verstuurd naar Stichting Lezen & Schrijven.

Nog steeds veel taalachterstand
Onderzoekers hebben geconstateerd dat een kind bij 15 minuten voorlezen per dag ruim een miljoen nieuwe woorden per jaar hoort. Dat 25 % van de kinderen het basisonderwijs verlaat met een taalachterstand bewijst dat er nog altijd te weinig aan (voor)lezen worden gedaan. Onze boekenredacteur Lieke van Duin tipte voor deze zomer toevalligerwijs ook het boek Geel gras. Lees hier haar beschrijving van dit boek >>

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.