Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Kinderopvangtoeslag mogelijk verhoogd

Uit uitgelekte belastingplannen van het kabinet blijkt dat de kinderopvangtoeslag wordt verhoogd. Ouders zouden daardoor 25 tot 50 euro per maand erop vooruit gaan.
Ouders zouden er maandelijks 25 tot 50 euro op vooruit gaan.
Ouders zouden er maandelijks 25 tot 50 euro op vooruit gaan. - Foto: Free Images

Dat melden diverse media, onder andere de NOS. Daarnaast zouden alle werkenden een belastingvoordeel krijgen via een hogere arbeidskorting met enkele honderden euro's per jaar.

Belastingvoordeel

Werkende ouders met kinderen tot 12 zouden nog een apart belastingvoordeel krijgen met een inkomensafhankelijke combinatiekorting. Het kabinet zal naar verwachting in de loop van vandaag een brief aan de Tweede Kamer zenden over de plannen.

Brancheorganisatie Kinderopvang

Hoewel het nog onbevestigde plannen zijn, geeft Brancheorganisatie Kinderopvang aan dat extra budget voor de kinderopvang een goede stap en een belangrijk signaal van vertrouwen van de politiek naar werkende ouders en kinderopvangondernemers: 'Brancheorganisatie Kinderopvang heeft zich steeds op het standpunt gesteld dat de bezuinigingen een onevenredig zwaar beroep op de sector doen. De 'extra' opbrengsten van de bezuinigingen dienen terug te vloeien naar de sector. Voor herstel van deze weeffout lijkt met de plannen nu breed politiek draagvlak te ontstaan.'

Eerder werd bekend dat de uurprijzen voor de kinderopvang, bso en gastouderopvang volgend jaar worden verhoogd met 0,7 procent. Lees meer >>

Rhijja Jansen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.