Home Pedagogisch Professional van het Jaar 2020

En de winnaar is… Gerold Tilborg!

Gerold Tilborg (55) is de winnaar van de verkiezing Pedagogisch professional van het Jaar. Hij werkt op een 8+ groep bij de Groeivilla (Impuls) in Amsterdam. Gerold neemt het stokje over van Carola Winter. Lees meer

Gerold Tilborg is Pedagogisch Professional van het Jaar

Waarom een verkiezing?
Pedagogisch medewerkers zijn vaak te bescheiden over hun beroep. Feit is echter dat de pedagogisch medewerkers op de groep de kwaliteit van de kinderopvang maken. En dat zij een heel belangrijke rol spelen in de opvoeding en ontwikkeling van jonge kinderen. Daar moet meer aandacht en waardering voor komen.

Bekijk hieronder nog eens de video’s van de drie genomineerden:

Over de verkiezing

Jaarlijkse verkiezing

Beroepsvereniging PPINK en vakblad Kinderopvang organiseren een jaarlijkse verkiezing: de Pedagogisch Professional van het Jaar. De winnaar is een jaar lang ambassadeur van het mooie vak van pedagogisch medewerker in de kinderopvang.


Prijsuitreiking

De winnaar is gekozen door drie stemmingen. Door de vakjury (49%), door de online stemmers op Kinderopvangtotaal (15%) en door de deelnemers aan het Openingsevent Week van het Jonge Kind (36%).

Op maandagmiddag 6 juli om 14 uur werd de winnaar verrast op de eigen locatie door een delegatie van de jury en sponsoren. De vorige winnaar Carola Winter overhandigde Gerold Tilborg het certificaat van zijn overwinning. Bekijk de video >>

WerkendLeren overhandigde een beeldje en een symbolische cheque voor de hoofdprijs: een Reggio-reis naar Zweden of Italië. Namens hoofdsponsor Pelosa was er een lekkere taart.

En verder kreeg de winnaar een jaar gratis lidmaatschap van PPINK, een jaarabonnement op het blad Kinderopvang (en een reportage plus coverfoto), en voor € 150 aan credits van de Kinderopvang Academie.

Foto’s:


Ambassadeur

De winnaar is een jaar lang ambassadeur voor het mooie beroep van pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Dat betekent dat de winnaar af en toe op bijeenkomsten van PPINK of congressen van Kinderopvang een rol als spreker of panellid krijgt. En mogelijk meepraat op landelijk niveau.


De jury

De jury bestaat uit de volgende mensen: Ruben Fukkink (hoogleraar Kinderopvang UvA), Betsy van de Grift (publicist), Monique Vreeburg (voorzitter BMK), Emmeline Bijlsma (directeur BK)/Rob Schaalje, Elsbeth Post (Kinderopvang Academie), Gjalt Jellesma (voorzitter BOinK), Maaike van Tuyll (directeur Kinderopvang Ministerie SZW), Myrte van Gurp (directeur PPINK) en Marike Vroom (hoofdredacteur vakblad Kinderopvang).


Lees hier het Privacy Statement

Laatste nieuws

Coronavirus

BK: aantal kinderen, pm’ers en gastouders in quarantaine neemt snel toe

De kinderopvang kampt met steeds meer coronabesmettingen. Het aantal gevallen van quarantaine neemt daardoor toe. De afgelopen week was er bij brancheorganisatie BK zelfs sprake van een verdubbeling ten opzichte van het gemiddelde van een week eerder.
Toezicht kinderopvang

Inspecteurs GGD houden ook toezicht op naleving coronamaatregelen

Inspecteurs van de GGD zien de komende periode niet alleen toe op de naleving van de kwaliteitseisen uit de wet Kinderopvang maar ook op de coronamaatregelen die voor de sector gelden. Dat maakte koepelorganisatie GGD-GHOR bekend.
Coronavirus

Bij koorts hoeft niet iedereen in het huishouden thuis te blijven

Er lijkt volgens oudervereniging BOinK een misvatting te bestaan over de thuisblijfregels wanneer iemand in een huishouden alleen koorts heeft. Pas als de zieke ook een andere coronaklacht heeft, moet het hele huishouden in quarantaine.
Coronavirus

Bso blijft dicht: zo houd je toch contact

Tijdens de laatste persconferentie over de coronamaatregelen liet het kabinet weten dat de buitenschoolse opvang voorlopig dicht blijft, uitgezonderd de noodopvang. Een bittere pil. Hoe houd je toch contact met de kinderen die je al maanden niet hebt gezien? Jullie delen tips.
Taal

Flessenpost van kinderopvang De Sleutel spoelt aan in Engeland

Een jampot met briefjes van medewerkers van kinderopvang De Sleutel in Helmond is aangespoeld op de Britse kust. Een medewerker van de lokale reddingsbrigade vond de flessenpost.