Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Conferentie Kind & Natuur, Van bodem tot bord

Het Kloosterhotel, Amersfoort
267 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Management

Details evenement

22 september 2017
10:00 uur
Het Kloosterhotel, Amersfoort
IVN
info@ivn.nl
020-6228115
€ 160 standaardprijs, € 120 early bird (tot 1 juli 2017), € 120 IVN-leden

Op 22 september 2017 vindt voor de 9e keer de conferentie Kind & Natuur plaats met aandacht voor groen in onderwijs, opvang en opvoeding.

Melk komt uit pakken en broccoli groeit aan een boom. De kloof tussen voedselproducent en -consument wordt steeds groter. Voor veel kinderen wordt voedselproductie een ver-van-mijn-bed-show. Tegelijkertijd eten kinderen ook ongezond(er). Met een stijgende gezondheids- en welzijnsproblematiek als gevolg. Zowel voedselproductie als gezond en bewust eten staan -terecht- volop in de belangstelling. Landelijk wordt flink ingezet op zowel Gezonde School als Gezonde Kinderopvang (en BSO).

Het dit jaar gestarte programma Jong Leren Eten richt zich specifiek op educatie rond voedsel en voeding. Ook in de praktijk zien we voorbeelden van scholen en kinderopvang die invulling geven aan voedselbeleid, koken op locatie en soms ook kiezen voor lokaal en biologisch.

Deze editie van de conferentie Kind & Natuur staan we stil bij voedsel, voeding en verantwoordelijkheid hierbij. Waar liggen verantwoordelijkheden voor bewustwording en gezond eten? Heeft ieder kind eigenlijk wel dezelfde kansen? Welke keuzes maak ik in mijn organisatie en hoe vertaal ik dat naar de praktijk? Van Bodem tot Bord, zowel plenair als in het workshopprogramma komt het thema in de hele breedte aan bod.

Voor wie: Voor beleidsmedewerkers, pedagogisch medewerkers, directies, schoolleiders, leerkrachten, ROC-docenten, NME-centra en ontwerpers.

Datum en locatie: De conferentie Kind van Nature 2017 vindt plaats op vrijdag 22 september 2017 in het Kloosterhotel te Amersfoort.

Het plenaire programma en een aantal workshops vinden plaats in de Kloosterkerk en de verschillende ruimtes. Een ander deel van de workshops vindt buiten plaats.