Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Communiceren over (vermoedens van) Kindermishandeling

Soesterberg
205 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal, Management

Details evenement

31 maart 2017
09:30 uur
Soesterberg
SaHa Communicatie
+31 (0)79 889 0754
€ 299,- (excl. btw). Bij gelijktijdige aanmelding van collega's met hetzelfde factuuradres ontvangen deze een korting van € 25,-.

Waarom deze bijeenkomst?

 Als een kind duidelijk in gevaar is, moet je meteen handelen, daarover zijn geen misverstanden. Maar onveiligheid is een 'grijs vlak'. Hoe ga je om met situaties die niet zo zwart/wit zijn? Wanneer deel je je zorgen? Wanneer kun je het nog even aankijken? Hoe moet je handelen bij niet-pluis gevoelens? Bij (vermoedens van) onveilige situaties is het zoeken naar onderlinge verbinding en goede communicatie van cruciaal belang; alleen zo kunnen we samen werken aan verbetering van het welzijn van de betrokken kinderen.

Tijdens deze studiedag geven inspirerende sprekers concrete handvatten voor het bespreken van zorgen over veiligheid met ouders en kinderen en het contact met collega's en ketenpartners. Er is onder meer aandacht voor de methodiek Beschermen zonder Woorden en interculturele gespreksvoering. Natuurlijk is er volop gelegenheid om ervaringen te delen en van gedachten te wisselen.

Doelgroep

Deze bijeenkomst is bedoeld voor onder meer medewerkers van wijkteams, jeugdgezondheidszorg, (school)maatschappelijk werk, onderwijs, leerplicht, CJG en gemeenten. Ook aandachstfunctionarissen KM & HG, medewerkers van politie, Veilig Thuis en de Raad voor de Kinderbescherming zijn van harte welkom.