Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

De uitdaging en de dilemma's van groen spelen

t/m 10-10-2016 - Logavak, Utrecht
408 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school

Details evenement

26 september - 10 oktober 2016
Logavak, Utrecht
Logavak
info@logavak.nl
020 - 622 77 95
425,00 euro
Een groene golf rolt over Nederlandse speelplekken. Kinderen mogen weer struinen. We organiseren modderdagen, veranderen onze betegelde speelpleinen in geaccidenteerde oases en verwijderen de speeltoestellen met valdempende ondergrond. 
 
Deze cursus gaat over de zin en dilemma’s van het groene spelen. Over de gevolgen voor begeleiding, over idealen en praktische bezwaren, over idealistische visie en dagelijkse dilemma’s bij volwassenen in een moderne samenleving met aansprakelijkheid en risicobeheersing. Kortom: over omgaan met vraagtekens bij prachtige initiatieven.

Doelgroep
Pedagogisch medewerkers, beleidsmedewerkers gemeenten en iedereen die in aanraking komt met dilemma's rondom speeltoestellen en speeltuinen

In deze cursus wordt niets voorgeschreven, kijken we naar beide kanten van de medaille en willen we weten waar we aan beginnen en hoe we met de dilemma’s rond (letterlijk!) leven en dood kunnen omgaan.

De cursusduur: 2 losse dagdelen