Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Studiereis Pistoia: kinderopvang en voor- en vroegschoolse educatie

t/m 02-11-2016 - Pistoia (Toscane)
270 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Management

Details evenement

30 oktober - 02 november 2016
19:00 uur
Pistoia (Toscane)
Childcare International
030 2710558
1.150 euro

Educatie, ontwikkeling, creativiteit, cultuur, sociale omgeving en de ruimte als derde pedagoog. Sleutelbegrippen in de kinderdagverblijven (0-2 j.) en kleuterscholen (3-5 j.) van de gemeente Pistoia (It).

Unieke kennismaking met de bijzondere pedagogiek en werkwijze in de kinderopvang en voorschoolse educatie. In Pistoia zijn ze geïnspireerd geraakt door het gedachtegoed van Reggio. Ze hebben deze manier van werken vanaf de jaren ‘70 geïntegreerd en vertaald naar hun eigen omgeving. Stelselmatig is er gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit. Het competente kind, educatie, ontwikkeling, creativiteit, cultuur en de sociale omgeving zijn de sleutelbegrippen in hun werkwijze. In Pistoia vindt men prachtige kindercentra met grote zorg voor de ruimte; de voorbereide en rijke speelomgeving en de ruimte als derde pedagoog. De documentatie van de visie en de activiteiten in de centra is indrukwekkend en aantrekkelijk.
Daarnaast biedt deze reis ook een korte uitstap naar het culturele en historische Florence.
Voor meer informatie en inschrijven studiereis Pistoia