Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Opleiding deBabycoach

Zuid-Limburg (locatie wordt nog bekend gemaakt)
277 Kinderdagverblijf

Details evenement

25 september 2015
09:30 uur
Zuid-Limburg (locatie wordt nog bekend gemaakt)
Familie Focus
info@familie-focus.nl

Opleiding deBabycoach

Werk jij met ouders en baby’s en ben je geïnteresseerd in de psychologische en pedagogische aspecten van babybegeleiding? Dan is de opleiding deBabycoach misschien wel wat voor jou! Ouders van baby's hebben allerhande vragen, waarvoor ze antwoorden zoeken in de medische hoek. Wanneer lichamelijke problemen zijn uitgesloten of opgehelderd, maar de baby toch huilt, weinig slaapt, onrustig is of moeite heeft met voeding, tasten ouders in het donker. deBabycoach kan dan ondersteuning bieden. De ondersteuning van deBabycoach is gericht op relationele en emotionele facetten; welke ervaringen en gevoelens laat deze baby zien?

In september 2015 start wederom de opleiding tot deBabycoach. Een verdiepende opleiding voor professionals die ondersteuning willen bieden aan ouders van pasgeborenen tot 1 jaar. In de 10-daagse opleiding tot deBabycoach® leer je nauwkeurig observeren, deskundig analyseren en vanuit betrokkenheid adviseren. De opleiding bestaat uit twee delen: Deel I (inhoudelijk deel) van zes dagen en Deel II (gericht op coaching) van vier dagen. deBabycoach® werkt met ouders van baby’s tot en met 12 maanden en richt zich met name op het emotioneel welbevinden van baby's en hun ouders. Er wordt gewerkt vanuit een complementaire visie, hiermee is deBabycoach een aanvulling op het consultatiebureau en de hulp van huisarts of kinderarts. Het is een praktische opleiding waarbij je nieuwe inzichten krijgt aangereikt en vaardigheden ontwikkelt die direct bruikbaar zijn in de praktijk. Het onderscheidende karakter van deze opleiding is gelegen in de grote aandacht voor de specifieke behoeften van baby's, de inzichten uit pre- en perinatale psychologie en de waarde van de hechtingsrelatie tussen ouder en kind.

Meer informatie: http://www.familie-focus.nl/opleidingen/debabycoach-deel-i/