Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Studiereis Kopenhagen

t/m 17-06-2015 - Kinderopvang, onderwijs Kopenhagen, Kopenhagen, Denemarken
547 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Management

Details evenement

15 - 17 juni 2015
10:00 uur
Kinderopvang, onderwijs Kopenhagen, Kopenhagen, Denemarken
Childcare International
1035 euro
Waarom is Denemarken interessant voor Nederlandse bezoekers? Allereerst heeft de kinderopvang een langere traditie en heeft zich daardoor gevarieerder kunnen ontwikkelen. Denemarken geeft als percentage van het Bruto Binnenlands Product het meeste geld uit voor jonge kinderen van alle staten in de ontwikkelde wereld. Verder kent Denemarken de combinatie van school en bso maar kent Kopenhagen ook nog gescheiden voorzieningen ( de afweging wordt daardoor interessant). Pedagogisch medewerkers zijn voor ongeveer 60 procent HBO-opgeleid. Wat betekent dat in de praktijk? En gastouderopvang wordt meer in relatie tot de centra aangeboden. Dat zijn slechts in het kort de interessante zaken. Denemarken is dit jaar bijzonder interessant omdat per september 2014 een grote hervorming van het basisonderwijs in relatie tot de BSO van kracht is geworden. In de Deense media bekend als de New Nordic School. De hervorming bestaat uit o.a. een verlenging van onderwijstijd en vrije tijd op school; een grotere verantwoordelijkheid van leerkrachten voor de werkzaamheden de hele dag en omgekeerd een grotere rol voor pedagogisch medewerkers in onderwijstijd. Dit alles met een uitbreiding van vakken ( bv Engels al verplicht vanaf leeftijd 6 jaar) en een grotere rol van de schooldirecteur als organisator van de hele dag.

Tijdens de studiereis worden voorbeelden van dagopvang, buitenschoolse opvang en combinaties van onderwijs en BSO bezocht.
Vanzelfsprekend zal er ook tijd zijn ingeruimd om Kopenhagen als stad en een aantal hoogtepunten van de stad te bezoeken. Dat betreft bij voorbeeld het nieuwe Kopenhagen, de Koninklijke Bibliotheek, de nieuwe opera en de omgeving daarvan, het koninklijke paleis, Deens design in architectuur en kunst.

Bestemd voor: directeuren, bestuurders en medewerkers van kinderopvang en basisonderwijs, adviseurs en beleidsmakers