Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Studiereis Berlijn

t/m 13-05-2015 - Kinderopvang en onderwijs Berlijn, Berlijn, Duitsland
428 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Management

Details evenement

11 - 13 mei 2015
09:00 uur
Kinderopvang en onderwijs Berlijn, Berlijn, Duitsland
ChildCare International
985 euro
Het doel van de studiereis is om meer zicht te krijgen op samenwerking basisonderwijs/kinderopvang-bso in een land waar deze samenwerking al meer gerealiseerd is. Daarbij gaat het zowel om de beleidsmatige aspecten maar ook om de samenwerking in de praktijk op het niveau van (school)leiding maar ook leerkrachten en pedagogisch medewerkers. Een van de landen (steden) waar dit al een aantal jaren is gerealiseerd is Duitsland (Berlijn). Concreet is in Berlijn in 2004 besloten om bso en basisonderwijs samen te brengen. Dit wordt de Ganztagsschule genoemd.
Daarnaast heeft Berlijn verschillende zeer interessante kinderdagverblijven en bso’s vanwege hun pedagogiek en werkwijze.
Berlijn als nieuwe swingende hoofdstad van Europa hoeft geen verdere inleiding meer.

Programma op hoofdlijnen (onder voorbehoud)

✦ Inleiding over de kinderopvang en onderwijs in Berlijn.
✦ Bezoek aan verschillende scholen waarbij BSO en school volledig zijn geïntegreerd. Een school ligt in een achterstandswijk maar behaalt uitzonderlijke goede academische resultaten. In de andere school is een deel verbouwd voor geïntegreerde onderwijs/bso domeinen.
✦ Bezoek aan Montessori KDV of aan een KDV in een verbouwde parkeergarage
✦ Bezoek aan een bos-bso of aan een andere bijzondere BSO.
✦ Bezoek aan een theater en aan het Jüdische Museum, stadsrondwandeling of tijd om op eigen gelegenheid te winkelen of de stad te bekijken.