Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Internationale rondetafelbijeenkomst Meertalige opvang in internationaal perspectief (International Perspectives on Multilingual ECEC)

Zaalverhuur 7, Utrecht
172 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal, Management

Details evenement

11 december 2015
09:30 uur
Zaalverhuur 7, Utrecht
Sardes
030 - 232 62 00
180 euro (incl. koffie, thee en lunch)

In mei van dit jaar informeerde minister Asscher de Tweede Kamer per brief over ruimere mogelijkheden voor meertalige kinderopvang. Wat betekent dit voor de sector? Waarom wordt er onderscheid gemaakt tussen het leren van Engels en het leren of onderhouden van minderheidstalen zoals Turks of Pools? Hoe organiseren ze dit in landen om ons heen? Wat zijn goede voorbeelden en waarom zijn die goed? Wat kunnen we daarvan leren?

Programma
Sardes organiseert op 11 december 2015 de internationale rondetafelbijeenkomst Meertalige opvang in internationaal perspectief (International Perspectives on Multilingual ECEC). Wetenschappers en beleidsmakers uit een aantal landen wisselen hierover kennis en ervaring uit. De dag begint met een openingslezing van de Amerikaanse hoogleraar Catherine Snow (Harvard). Daarna gaan de wetenschappers en beleidsmakers met elkaar in discussie. In de middag worden ook de overige toehoorders daarbij betrokken. We sluiten de dag af met een aantal aanbevelingen voor Nederland. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de pilotprojecten die de minister voor ogen heeft zo succesvol mogelijk kunnen verlopen?

Voor wie
Bestuurders en leidinggevenden van kinderopvang-organisaties (met of zonder ervaring met meertalige opvang, op zoek naar inspiratie)
Onderzoekers, omdat zij ons op de hoogte brengen van de stand van zaken, met feiten en cijfers.
Beleidsmakers, omdat zij degenen zijn die beslissingen nemen over de uitvoering.
Overige geïnteresseerden.

Voertaal op deze dag is Engels.

www.sardes.nl/N134-Praat-mee-tijdens-de-internationale-rondetafelbijeenkomst-Meertalige-opvang-in-internationaal-perspectief.html