Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Vroegsignalering bij baby's

Jaarbeurs, Utrecht
462 Kinderdagverblijf, Gastouderopvang, Stagiaires, Management

Details evenement

12 november 2015
09:15 uur
Jaarbeurs, Utrecht
Euregionaal Congresburo
info@congresburo.com
+31(0)43 3523640
De deelnameprijs bedraagt, incl. lunch e.d., € 295,- (ex. BTW). Abonnees van Vakblad Vroeg ontvangen € 50,- korting. Heeft u een eigen praktijk, dan geldt een prijs van € 200,- (ex. BTW), waarbij vooraf een VAR- of KvK-verklaring overlegd dient te worden.
Baby’s ontwikkelen zich na hun geboorte razendsnel en dat gaat helaas niet altijd zonder problemen. In de vroege ontwikkeling kan er van alles scheef gaan, met vaak ingrijpende gevolgen op latere leeftijd. Goed kijken naar baby’s - en naar de interactie tussen baby’s en ouders - is vanuit dat perspectief van essentieel belang om tijdig te kunnen signaleren of en in welke mate er sprake is van een afwijkende ontwikkeling.

Maar wanneer is iets nog normaal en wanneer is er sprake van afwijkend gedrag zodat specialistische hulp nodig is? Dit zijn enkele vragen die centraal staan tijdens het congres vroegsignalering bij baby's, waarbij experts actief in wetenschap en praktijk het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken zullen benaderen. Na drie plenaire lezingen met de focus op kennisdeling, volgen de interactieve deelsessies.

Deelnemers hebben aan het eind van het congres niet alleen kennis van de laatste wetenschappelijke stand van zaken ten aanzien van vroegsignalering, maar ook meer zicht op het verloop van de verschillende ontwikkelingsstadia bij baby’s, hoe je kunt signaleren of er iets mis is en op welke knoppen er dan gedrukt moet worden om adequaat te handelen.

Voor wie? 
Dit congres is bedoeld voor iedereen die met baby's en hun ouders werkt. Denk hierbij aan consultatiebureau-artsen, JGZ-verpleegkundigen, kinderartsen, kraamverpleegkundigen en -verzorgenden, IMH-specialisten, kinderpsychiaters, lactatiekundigen, logopedisten, kinderfysiotherapeuten, kinder- en jeugdpsychologen, (ortho-)pedagogen, babyconsulenten, maatschappelijk werkers en professionals in de babyopvang (gespecialiseerd en regulier). Verder is het congresprogramma interessant voor gemeentebestuurders, beleidsmakers, leden van wijkteams en onderzoekers op het terrein van het jonge kind.