Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Kind van Nature Tweedaagse

t/m 19-09-2014 - Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
236 Kinderdagverblijf, Bso/Brede school, Peuterspeelzaal, Gastouderopvang, Management

Details evenement

18 - 19 september 2014
10:00 uur
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
Veldwerk Nederland
170 euro voor de tweedaagse. 110 euro voor alleen de conferentie.

Jaar van de Groene Kinderopvang
2014 is het Jaar van de Groene Kinderopvang. In het hele land laat het werkveld zien wat we rondom natuur in de kinderopvang al bereikt hebben! Veldwerk Nederland is één van de pioniers. Met de Kind van Nature tweedaagse zetten we het Jaar van de Groene Kinderopvang kracht bij.

18 september 2014: conferentie
Thema van de conferentie is Kinderopvang Groen en Gezond. Na de opening door dagvoorzitter Marc Veekamp (Veldwerk Nederland), presenteert Jolanda Maas (VU) de resultaten van onderzoek naar het effect van een groene speelomgeving. Ilonka Pulles (Ons Kindercentrum) vertelt als tweevoudig winnaar van De Groene Giraf haar verhaal over integratie van duurzaamheid in de dagelijkse praktijk.
Na de koffiepauze kunt u in een Salon met de plenaire inleiders in gesprek. Of u kiest voor één van de workshops. Verdiep u in duurzaamheid of buiten slapen in de dagopvang. Of neem deel aan de uitwisselingsworkshop Groen Gescoord, waarin u van gedachten kunt wisselen over do’s en don’ts bij de invoering van natuurbeleving.
In de middag kunt u een tweede workshop volgen. Of brengt u een uitgebreid bezoek aan de Natuurmarkt. Aan het eind van de dag maken we de winnaars van de ModderDag fotowedstrijd 2014 bekend. Rond half 5 is er een borrel en gelegenheid tot napraten.

19 september 2014: praktijkdag
Deelnemers aan de praktijkdag kunnen na de conferentie samen een frisse
neus halen. Een heerlijk diner en een goede nachtrust vormen de perfecte
voorbereiding op inspirerende bezoeken aan voorbeeldlocaties in Amersfoort.
Ook kunt u deelnemen aan praktische natuurbelevingsactiviteiten. Een
dag vol indrukken, uitwisseling en inspiratie om mee te nemen naar uw
eigen praktijk.