Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Agenda

Arm kind kansloos?

Pahuis de Zwijger, Amsterdam
272 Management

Details evenement

14 mei 2014
20:00 uur
Pahuis de Zwijger, Amsterdam
Tertium en Pakhuis de Zwijger
gratis

Een toenemend aantal zeer jonge kinderen groeit op in langdurige armoede. Dat heeft ingrijpende gevolgen voor hun ontwikkeling. Bestaande pedagogische voorzieningen, zoals kinderdagverblijven en peuterspeelzalen bieden deze kinderen niets (meer) of onvoldoende. Het op latere leeftijd repareren van de gevolgen van ontwikkelingsachterstanden kost oneindig veel meer dan vroegtijdig investeren in het voorkomen van die achterstanden. We dweilen met de kraan open. Door overheidsbezuinigingen op de kinderopvangtoeslagen en de marktwerking vallen deze kinderen uit de boot.
Wat moet er anders? Kan het ook anders binnen bestaande kaders en met bestaande organisaties? Of is het tijd voor radicaal andere keuzes?

Met onder andere: Pieter Hilhorst, Jeroen Slot, Folkert Kuiken, Roeland van Geuns, Betsy van de Grift en Aad de Booij.