Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zomerschool extra stimulans taalvaardigheid peuters

Terwijl alle schoolkinderen genieten van de schoolvakantie, gaan tientallen peuters die qua taalontwikkeling een extra stimulans nodig hebben naar de zomerschool.
1-zomerschool-peuters-ANP.jpg
Op de scholen wordt spelenderwijs taalvaardigheid gestimuleerd. - Foto: ANP

En dat is niet voor niets. Pedagogisch medewerkers van Kids First COP groep signaleerden een stilstand of achteruitgang in taalvaardigheden van peuters tijdens lange vakanties. De opvangorganisatie wil dit probleem opvangen door tijdens de zomervakantie in alle wijken van Groningen locaties open te stellen waar spelenderwijs taalvaardigheden gestimuleerd worden.

Zomerprogramma

Vanaf dinsdag 25 juli vinden de zomerprogramma’s plaats op zeven peuterscholen van Kids First COP groep in Groningen. Naast taal wordt ook spelenderwijs aandacht besteed aan rekenen, motoriek en sociaal-emotionele vaardigheden.

Groningen

De zomerschool wordt ondersteund door de gemeente Groningen en geëvalueerd onder begeleiding van gedragswetenschapper Bernadette de Jager van  onderwijs adviesorganisatie Cedin.

Meer aandacht voor laaggeletterdheid bij ouders. Dat wil Andy van Kollenburg, teamleider logopedie bij OnderwijsAdvies. ‘We zouden ouders voldoende moeten toerusten zodat zij het kind thuis kunnen stimuleren in zijn taalontwikkeling.’ Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.