Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week van de Motoriek: ‘Meer én beter bewegen voor de jeugd’

Geen kind is te jong om al lekker in beweging te komen! Daarom is de Week van de Motoriek, die dit jaar plaatsvindt van 1 tot en met 5 november, voor álle kinderen vanaf 0 jaar oud. Het thema dit jaar is: ‘Meer én beter bewegen voor de jeugd.'

Tijdens de Week van de Motoriek zijn er vijf dagen lang minimaal twee sessies te volgen. Die gaan bijvoorbeeld over het betrekken van ouders of buitenspelen. Kenniscentrum Sport & Bewegen organiseert samen met het Ministerie van VWS, NOC*NSF, Mulier Instituut, KVLO, Wij Buurtsportcoaches, NVFK, Lectorenplatform en Vereniging Sport en Gemeenten deze nieuwe themaweek.

Webinars

Zet jij je als onderwijsprofessional in voor meer én vaardiger sporten en bewegen van kinderen? Leer meer over de motorische ontwikkeling van kinderen tijdens de gratis webinars in de Week van de Motoriek. Deelnemen aan meerdere webinars is mogelijk.

Heb je je al ingeschreven voor de gratis nieuwsbrief van Zosja? Zosja is het online platform dat je helpt om toe te werken naar een IKC of jouw IKC klaar te maken voor de toekomst. Zosja levert je nieuws, duiding, achtergronden, tools en inspiratie over de wereld van de IKC’s.

Zo is er de sessie “Buitenspelen: belang, belemmeringen en oplossingen” en: “It takes a community to raise a physically active child”. Alle sessies worden achteraf gebundeld in een digitaal magazine, waarin het ook mogelijk is om de webinars waarvoor je ingeschreven staat terug te kijken.

Dynamische schooldag

Verschillende aanpakken richten zich op meer en beter bewegen van leerlingen in en rondom school. Bewegend leren als onderdeel van een dynamische schooldag is in opkomst. Scholen en docenten staan vaak onder tijdsdruk. Bewegen combineren met andere lessen uit het onderwijs klinkt dan ook als de ideale oplossing. Steven Mauw van de Hogeschool van Amsterdam en Amika Singh van Mulier Instituut delen wetenschappelijke inzichten in de kansen en uitdagingen rond bewegend leren.

Benieuwd naar meer webinars? Of wil je je inschrijven? Klik dan hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.