Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week tegen Kindermishandeling: Maak het verschil

Frida Noordzij
Iedereen kan een verschil maken voor een kind dat opgroeit in een onveilige thuissituatie. “Ik maak het verschil” is dan ook het thema van de Week tegen Kindermishandeling 2018, die op maandag 19 november van start gaat.
iStock

In Nederland krijgt gemiddeld één kind per klas te maken met mishandeling. Hoewel het een moeilijk onderwerp is, wat niet altijd zichtbaar is voor buitenstaanders, gelooft de organisatie van de Week tegen Kindermishandeling dat iedereen het verschil kan maken door een eerste stap te zetten bij vermoeden van kindermishandeling.

Kick-off

Op maandag 19 november vindt in Den Haag de kick-off plaats van de Week tegen Kindermishandeling, die gehouden wordt van 19 tot en met 25 november. Onder andere ministers Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming, spreken tijdens de aftrap. Ook vertellen professionals vanuit de kinderopvang hoe zij het verschil maken, hoe je dat kunt doen en waarom dat belangrijk is.

Interviews

Op de website van Week tegen Kindermishandeling staan interviews met organisatoren van activiteiten in voorgaande jaren, die vertellen over hun aanpak tegen kindermishandeling. Ook worden er dagelijks activiteiten gehouden door het hele land, die te maken hebben met het thema kindermishandeling. Wil je een lezing, debat of bijvoorbeeld expositie bijwonen? Klik dan hier voor meer informatie.


Afgelopen zomer werd de verbeterde Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling gepubliceerd, met daarin het nieuwe afwegingskader dat professionals helpt om sneller in actie te komen bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling. Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.