Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzuim kinderopvang neemt sinds jaren toe

Frida Noordzij
Na jarenlang dalende verzuimcijfers in de kinderopvang, is het verzuimpercentage in 2017 licht toegenomen. Over heel 2017 was het verzuimpercentage 4,7 procent. In 2016 was dat 4,6 procent.
Foto: AdobeStock

Dit blijkt uit de jaarlijkse verzuimcijfers van het CBS. In 2013 en 2014 stond het verzuimpercentage in de kinderopvang op 5,1 procent. Daarna nam het jaarlijks af, tot zelfs 4,4 procent in de tweede helft van 2016. In heel 2017 bleef het verzuimpercentage constant.

Landelijk gemiddelde

Het verzuim in de kinderopvang is lager dan het gemiddelde verzuim van de sector zorg en welzijn, dat 5,3 procent is, maar hoger dan het landelijk gemiddelde van de Nederlandse arbeidsmarkt van 4 procent.

Ziekteverzuimpercentage

Het ziekteverzuimpercentage (ZVP) is gedefinieerd als het totaal aantal ziektedagen van de werknemers, in procenten van het totaal aantal beschikbare (werk-/kalender)dagen van de werknemers in de verslagperiode, inclusief het verzuim langer dan een jaar en exclusief zwangerschaps- en bevallingsverlof.

Het FCB maakte een factsheet van de cijfers. Bekijk hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.