Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vervolgonderzoek bereik voorschool gestart

Susan Schaeffer
Het vervolgonderzoek van het ministerie van SZW en de VNG naar het bereik van de voorschoolse voorzieningen is deze maand gestart. Het onderzoek moet meer inzicht geven in het aantal kinderen dat naar een voorschoolse voorziening gaat en de inspanningen die gemeenten leveren om het bereik te vergroten.
Fotalia

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Bureau Buitenhek en is een vervolg op de Monitor bereik voorschoolse voorzieningen. Uit die nulmeting bleek dat in 2017 een groep van ca. 35.600 peuters nog niet werd bereikt.

Bereik vergroten

Het vervolgonderzoek moet verdergaand inzicht gaan geven in het aantal kinderen dat naar een voorschoolse voorziening gaat. Ook wordt onderzocht welke inspanningen gemeenten leveren gemeenten om het bereik te vergroten. In oktober 2019 volgt een rapport over het actuele gebruik van het voorschoolse aanbod per gemeente.

Meedoen

Alle kinderopvangaanbieders die door de gemeente gesubsidieerd worden voor peuteropvang en/of voorschoolse educatie zullen worden benaderd voor het onderzoek. Dit deel van het onderzoek duurt tot 15 mei a.s. Aanspreekpunt bij Bureau Buitenhek is Majorie Overvoorde. Bureau Buitenhek heeft een lijst gemaakt met veelgestelde vragen over het onderzoek.

Lees meer: Non-bereik peuters lager dan verwacht (let op dit is een PREMIUM-artikel)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.