Pedagogisch Professional én Beleidsmedewerker/Coach van het Jaar 2021

Wie wordt de Pedagogisch Professional én Beleidsmedewerker/Coach van het Jaar?

Voor de verkiezing Pedagogisch Professional van het Jaar 2021 zijn Denise, Inge en Tessa genomineerd. Van harte gefeliciteerd! Voor de verkiezing Pedagogisch Beleidsmedewerker/Coach van het Jaar 2021 zijn Robin, Tom en Miranda genomineerd. Ook jullie van harte gefeliciteerd!

De verkiezing is een initiatief van vakblad Kinderopvang, PPINK en WerkendLeren.

 

 

Bekijk hun persoonlijke video’s en breng je stem uit!

De genomineerden voor Pedagogisch Professional van het Jaar 2021 zijn Denise, Inge & Tessa: (scroll naar beneden voor de genomineerden Pedagogisch Beleidsmedewerker/Coach van het Jaar 2021)

Denise Rondeel

Genomineerde: Denise Rondeel (24)
Opleiding: Gespecialiseerd pedagogisch medewerker, (nu) hbo Kindercoach
Functie: pedagogisch medewerker
Waar: Tante Tuit, Eibergen

Denise Rondeel is vanaf de start in 2019 betrokken geweest bij de kleinschalige kinderopvang Tante Tuit. Ze gelooft in permanente educatie en volgt nu een hbo-opleiding Kindercoach. ‘Ik wil zoveel mogelijk leren om nog meer uit mijn werk te halen. Je leert het kind beter “lezen” en daarop inspelen. Ik raak nooit uitgeleerd.’

Bekijk de video:

Inge van Riet

Genomineerde: Inge van Riet (38)
Opleiding: SPW, hbo Cultureel Maatschappelijke Vorming
Functie: pedagogisch medewerker/beleidsmedewerker activiteiten
Waar: bso de Sharks van Kindercentrum ’t Kickertje, Den Hoorn

Inge van Riet is ondernemend en innovatief. Ze was de bedenker en kartrekker van bso-groep de Sharks voor 10-plussers in Den Hoorn. ‘Mijn droom? Een bso voor kinderen tot 16 jaar. We kunnen hen zoveel bieden.’

 

Bekijk de video: 

Tessa Bekker

Genomineerde: Tessa Bekker (22)
Opleiding: SPW-4
Functie: pedagogisch medewerker verticale groep 0-4
Waar: Het Kasteeltje, Tiel

Tessa Bekker mag dan jong zijn, ze heeft inmiddels (inclusief stage) al vijf jaar werkervaring. ‘Enthousiast, creatief en innovatief’, zo beschrijft haar leidinggevende deze pm’er. Zelf zegt ze: ‘Ik heb in de kinderopvang echt mijn plekkie gevonden.’

Bekijk de video:

Pedagogisch Beleidsmedewerker/Coach van het Jaar

De genomineerden voor Pedagogisch Beleidsmedewerker/Coach van het Jaar 2021 zijn: Robin, Tom & Miranda:

Robin van de Nesse

Robin van de Nesse, pedagogisch coach bij de Kleine Wereld in Amsterdam

Robin is de drijvende kracht achter de gespecialiseerde VVE-groepen. Ze regelde de opstart ervan en haar coaching was verbindend en inspirerend. Door haar verdienste ziet de gemeente De Kleine Wereld als voorbeeld van permanente educatie van de VVE-groepsleiding. Tijdens de lockdown heeft Robin razendsnel de trainingen en workshops online vormgegeven. Zo konden zoveel mogelijk medewerkers toch scholing volgen tijdens de sluiting.

Bekijk de video:

Tom Lindt

Tom Lindt, pedagogisch coach bij Kinderopvang ZON! in Delft

Volgens zijn collega’s is Tom Lindt integer, stoer, lief, ondernemend, gepassioneerd, intelligent en inspirerend. Hij is gericht op groene kinderopvang: je vindt hem bijna altijd buiten bij de groepen en dan neemt hij een kooktoestel mee. Hij is creatief in het bedenken van bijzondere activiteiten, samenwerken met andere partijen en initieert ook inspiratieworkshops, waarbij hij medewerkers stimuleert om hiervoor hun talenten in te zetten. Tom is een verbinder, met respect voor iedereen.

Bekijk de video:

Miranda Bron

Miranda Bron, vitaliteitscoach bij Ska Kinderopvang in Amersfoort

Miranda is de enthousiaste drijvende kracht als het gaat om gezonde kinderopvang. Ze zet zich volledig in voor gezonde voeding en beweging, maar ook voor de moestuin. Ze bezoekt bijvoorbeeld bedrijven die snackpaprika’s telen om samenwerking aan te gaan. Naast Ambassadeur gezonde kinderopvang bij het RIVM is ze ook gecertificeerd moestuincoach, en start ze dit najaar de opleiding Kindervoedingscoach.

Bekijk de video:

Wanneer wordt de winnaar bekend gemaakt?

Op de Dag van de Pedagogisch Medewerker –16 september– worden de winnaars bekend gemaakt!

Winnen op zich is natuurlijk al een eer. Je bent uitverkozen om een jaar lang ambassadeur te zijn voor jouw geweldige vak. Daarnaast zijn er ook nog volop prijzen te winnen. Welke? Dat houden we nog even als verrassing. Check regelmatig de website van PPINK. Daar (en op social media) onthullen we komende weken wat die verrassingen zoal zijn.

Gerold Tilborg was de winnaar van 2020

Gerold Tilborg (55) is de winnaar van de verkiezing Pedagogisch professional van het Jaar 2020. Hij werkt op een 8+ groep bij de Groeivilla (Impuls) in Amsterdam. Lees meer