In onze dienstverlening kiezen wij voor een branchespecifieke benadering. Bij ons vind je daardoor een accountant die jouw uitdagingen kent en het speelveld overziet. Naast expert in de kinderopvangbranche, zijn wij ook marktleider in de branche onderwijs. Daardoor bieden wij een unieke combinatie van kennis en expertise. De ontwikkelingen in de kinderopvangsector volgen wij op de voet. Doordat wij op de hoogte zijn van de gevolgen van eventuele publieke (directe) financiering profiteer je van onze kennis.
Home Van Ree Accountants
Artikelen van en over Van Ree Accountants
Van onze partner
Inhuren zzp’ers nog mogelijk?
Handhaving in het kort Vanaf 2025 handhaaft de Belastingdienst in situaties waarbij sprake is van ‘schijnzelfstandigheid’. Dat is een situatie waarin de zzp’er in de ogen van de Belastingdienst eigenlijk gewoon een werknemer is. Onrust Sinds bekend is dat de Belastingdienst gaat handhaven is er onder andere bij kinderopvangorganisaties veel onrust. ZiPconomy heeft deze onrust […]
Welk tarief is redelijk om te hanteren voor kinderopvangorganisaties?
Ieder najaar maakt de overheid bekend met welk percentage de kinderopvangtoeslag omhooggaat. Ook nu is de verhoging voor 2025 weer openbaar gemaakt. Voor kinderopvangorganisaties en gastouders is dit een uitstekend moment om na te denken over hun eigen tarieven en de begrotingen voor het komende jaar. Maar hoe kun je dit het beste aanpakken? Wanneer kies je ervoor om het tarief van de overheid aan te houden, en wanneer ga je eronder of erboven zitten?
Van onze partner
Inzet van pedagogisch medewerkers op de basisschool; btw belast of niet?
Vroegschoolse educatie op de basisschool Basisscholen bieden vroegschoolse educatie aan. Dit gebeurt aan kinderen met een taalachterstand. Om leerlingen een goede landing te geven binnen het basisonderwijs, maken scholen daarbij soms bewust gebruik van pedagogisch medewerkers die in dienst zijn van een kinderopvangorganisatie. Is er sprake van btw-heffing? Belangrijk is twee verschillende situaties te onderkennen: […]
Van onze partner
Het huishoudboekje van de kinderopvangsector
Hoe staan kinderopvangorganisaties er financieel voor na de turbulente jaren van corona en torenhoge inflatie? Is er aan de vooravond van de stelselherziening sprake van een stabiele financiële basis? Wij nemen je mee in huishoudboekje van de kinderopvangsector.
Van onze partner
Kinderopvang: de kiezer heeft gesproken….en nu?
Wij hebben enkele weken geleden op een rij gezet wat de verkiezingsprogramma’s van de grootste partijen zeggen over de kinderopvang. Als we letten op de verkiezingsuitslag lijkt een “rechtse coalitie” het meest kansrijk. Wat betekent dit voor de kinderopvang? Wat wil de PVV? Als grote winnaar van de verkiezingen is de PVV aan zet. Het […]
Afspraken maken bij IKC-vorming. Beter vooraf goed regelen
Wanneer organisaties starten met IKC-vorming, verschijnt er een scala aan mogelijkheden en afwegingen. Het is belangrijk om je zaken vooraf goed te regelen in de planningsfase, waarschuwen Jaap Bergman en Marco Mulder van Van Ree Accountants. Ze zien regelmatig hoe in een latere fase zaken niet in orde blijken te zijn.
Bestaan als zzp’er wordt onaantrekkelijker: wat zijn de gevolgen?
Door 'schijnzelfstandigheid' tegen te gaan, wil de overheid het zzp-schap met nieuwe wetgeving onaantrekkelijker maken. Wat betekent dat voor de toekomst van zelfstandigen in de kinderopvang? 'Ik denk dat we na de opkomst van de zzp'er in een periode van bezinning terechtkomen', zegt Emmeline Bijlsma, directeur van de Brancheorganisatie Kinderopvang.
De toekomst van de zzp’er
Terwijl het aantal zzp'ers blijft groeien, probeert de overheid de flexmarkt met nieuwe wetgeving onaantrekkelijker te maken. Wat betekent dat voor de toekomst? 'Ik denk dat we na de opkomst van de zzp'er in een periode van bezinning terechtkomen', zegt Emmeline Bijlsma, directeur van de Brancheorganisatie Kinderopvang (BK).
Stichting: let op de vpb!
Stichtingen of verenigingen voor kinderopvang worden nog regelmatig overvallen door een aanslag voor vennootschapsbelasting. Die kun je als organisatie al krijgen als je meer dan 15.000 euro winst maakt in een jaar. Er zijn wel mogelijkheden om deze aanslag te vermijden of te verlagen. Een uitleg door fiscaal adviseur Govert Meerkerk.
Doet een prijsplafond in de kinderopvang het ondernemerschap de das om?
Een prijsplafond in de kinderopvang: het is een heet hangijzer. Voorstanders zien het als een middel om kinderopvang betaalbaar en toegankelijk te houden, tegenstanders vrezen dat het ondernemerschap in het geding komt en eenheidsworst ontstaat. Wat zijn de voors en tegens van zo’n regeling? Die vraag stellen we aan accountant Arjen van der Plas en Gjalt Jellesma van BOinK. BMK en BK vertellen hoe zij het prijsplafond - of een alternatief - voor zich zien.