Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UPDATE: Onderzoek naar straling spoorwegovergang en Stint controleert 3.500 karren

Frida Noordzij
Elektromagnetische straling van de spoorwegovergang in Oss heeft mogelijk de Stint beïnvloed, die botste met een trein. Vier kinderen overleefden het ongeluk niet. Het is een scenario dat onderzocht wordt. Ook laat Stint alle 3.500 in gebruik zijnde voertuigen controleren.
ANP - De bloemenzee bij de spoorwegovergang in Oss.

Reden voor het onderzoek zijn de meldingen die binnenkwamen na het ongeluk. Gebruikers van de elektrische bolderkarren meldden storingen van de Stint, dichtbij spoorwegovergangen, schrijft RTL Nieuws. ‘Dat is voor ons de reden om de wisselwerking te onderzoeken tussen de elektromagnetische straling van de spoorweginstallatie en de Stint’, zegt Frank Wassenaar van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). ‘Wij willen alles uitsluiten.’ De politie liet eerder al weten dat ze onderzoeken of de Stint op hol geslagen is, waardoor de bestuurster de controle verloor. Zij en het vijfde kind raakte zwaargewond.

Controle

Ook is bekend gemaakt dat alle 3.500 elektrische bolderkarren van het merk Stint die in gebruik zijn, worden gecontroleerd. Het bedrijf voert de controles uit in afwachting van het onderzoek naar het ongeluk in Oss.

Checklist

Alle eigenaars van een Stint, waaronder veel kinderdagverblijven, hebben een mail gekregen, met daarin een checklist waarmee de afnemers ook zelf de Stint kunnen nalopen op verschillende punten, meldt de Volkskrant.

Preventief

‘In afwachting van de uitslag van het onderzoek, controleren we alle 3500 van de wagens vanaf 24 september op alle veiligheidspunten en vervangen preventief onderdelen’, schrijft het bedrijf in de mail.


Er zijn veel vragen over de toedracht van het ongeluk in Oss. Het ministerie van Infrastructuur verbiedt het gebruik van de Stint niet. Kinderopvangmedewerkers kunnen zich inschrijven voor een gratis training voor het gebruiken van de Stint. Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.