Week van het Jonge Kind

Zevende editie in 2019

De organisatie van de Week van het Jonge Kind is overgedragen aan het team van vakbladen Kinderopvang, Management Kinderopvang en Kinderopvangtotaal. Dit jaar vindt alweer de zevende editie van dit evenement plaats met een openingsevent op vrijdag 5 april. Dan vinden er, verdeeld over drie thema's, deelsessies  plaats waar je zelf een keuze uit kunt maken. Zo beleef je een dag op maat en bepaal jezelf waar je je kennis in wilt verdiepen of verbreden. De thema's zijn: Inclusie van het jonge kind (0-6), Gezondheid van het jonge kind (0-6) en Ontwikkeling van het jonge kind (0-6).Meer

Dit jaar organiseert Kinderopvang(totaal) voor het eerst de Week van het Jonge Kind. Maar dit evenement is al zes jaar een begrip in de sector. Het is een mooi moment om ouders, buren, collega’s, politici en kinderen te laten wat jullie doen voor het jonge kind en waarom dat van waarde is.

De werkgroepleden Ileen Purperhart, Maria de Bont, Carla Bienemann, Mascha Frische en Marlies de Haan maakten tijdens het openingscongres van vorig jaar al bekend te stoppen met de organisatie van de week. In 2018 was het thema ‘gezond opvoeden; waar leg jij de grens?’.

Uitgelicht

Nieuws

Wat kun je doen in de Week van het Jonge Kind?

Van 5 tot en met 14 april is het weer de Week van het Jonge Kind. Deze week is een goede gelegenheid om aan de buitenwereld te laten zien wat jullie doen voor de ontwikkeling van het jonge kind. Maar wat kun je zoal doen? Wij geven tips.
Geen categorie

Buitentijd = ontwikkeltijd!

Kinderen die veel buiten spelen, ontwikkelen ze zich tot betere denkers. Wetenschapsjournalist Mark Mieras, één van de sprekers tijdens het Openingsevent van de Week van het Jonge Kind, legt uit hoe dat zit.
Nieuws

5 redenen om met loose Parts te werken

Tijdens de Week van het Jonge Kind kun je op allerlei manieren aandacht besteden aan wat je als kinderopvangorganisatie doet aan de ontwikkeling van het jonge kind. Een populair thema in de kinderopvang is spelen met loose parts. Tijdens het openingsevent van de Week van het Jonge Kind vertelt Kirsten van Daelen hoe je dit materiaal kunt inzetten om te bewegen.
Geen categorie

De verschillende gedaantes van inclusie

Steden groeien en krijgen een steeds meer gevarieerde populatie. Dat vraagt om maatregelen om segregatie en discriminatie tegen te gaan. Breng verschillende visies op het gebied van sociale inclusie samen: dat is het doel van het Erasmus+-project ‘Social Inclusion, Education and Urban Policy for Young Children’. In mei is er een afsluitende conferentie in Amsterdam. Management Kinderopvang sprak alvast met Serv Vinders, een van de Nederlandse begeleiders van het project.

Meest gelezen

Blog Romy de Moor - Een vertrouwde band

Uitgelicht congres

Topsprekers in de Kinderopvang