Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Teken de online petitie kinderopvang

Halverwege mei wordt de online petitie tegen de bezuinigingen in de kinderopvang aangeboden aan minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher. De petitie is een initiatief van het Servicebureau Kinderopvang (o.a. kinderopvangorganisatie Kinderstad uit Tilburg is hierbij aangesloten). 'Stop de afbreuk van goede kinderopvang', is de boodschap. Teken jij de petitie ook?
Teken de online petitie kinderopvang
Foto: ANP Photo

Tot nu toe zijn er ruim duizend handtekeningen binnen, ‘maar dit moeten er natuurlijk veel meer worden’ zeggen Geert de Wit en Harriette Griep van de directie van Kinderstad. Nadat ze de actie hebben gedeeld met de eigen medewerkers en de ouders, roepen ze nu collega’s in heel Nederland op om de petitie ook te tekenen.

Basisvoorziening

In de petitie roepen de initiatiefnemers minister Asscher op om de bezuinigingen op de kinderopvang te heroverwegen. Het liefst zien ze dat kinderopvang, net als het onderwijs, een basisvoorzieining wordt voor alle kinderen. Er is kritiek op de manier waarop de sector in hoog tempo wordt afgebroken: ‘We vinden dat de sector onevenredig hard wordt getroffen en merken dat de beslissingen over de hoofden van de kinderen worden genomen.’

Teken ook

Wil je de petitie ook tekenen? Dat kan hier. Je kunt de petitie ook delen met je vriendengroep op Facebook. Ga dan naar de Facebookpagina van Kinderopvangtotaal en klik bij het bericht op ‘share’.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.