Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Taskforce organiseert Week tegen Kindermishandeling

De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik organiseert van 16 t/m 21 november 2015 de Week tegen Kindermishandeling.
Slachtoffers van kindermishandeling kunnen vaak één persoon aanwijzen die voor hen de cirkel van geweld doorbrak.
Slachtoffers van kindermishandeling kunnen vaak één persoon aanwijzen die voor hen de cirkel van geweld doorbrak. - Foto: Free Images

In deze week kan men o.a. activiteiten organiseren die vallen binnen dit thema. Vanaf deze week kan men zich hiervoor aanmelden via de site www.weektegenkindermishandeling.nl.

Pm’ers in actie

Slachtoffers van kindermishandeling kunnen vaak één persoon aanwijzen die voor hen de cirkel van geweld doorbrak. Zo’n persoon verandert het leven van een mishandeld kind voorgoed. Mishandelde kinderen die zelf niet durven te praten, hebben mensen in hun omgeving nodig die hun signalen opmerken en in actie komen. Familieleden, onderwijzers, pm’ers, buren of clubgenoten bijvoorbeeld. In de Week tegen Kindermishandeling doet de Taskforce daarom een beroep op iedereen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling. Naast organisaties die tijdens de Week door het gehele land activiteiten organiseren, gaat er nog veel meer gebeuren om iedereen erop te wijzen dat één persoon die in actie komt al genoeg is om het leven van een mishandeld kind te redden.

Klik hier voor meer info over de Week tegen Kindermishandeling.

Om een veilige omgeving te bieden aan de kinderen in de kinderopvang en aan je collega’s is het belangrijk om gedragsregels te hebben. Klik hier voor 8 tips om grensoverschrijdend gedrag aan te pakken >>

Elke week sterft één kind aan mishandeling. Bekijk het item dat RTL Late Night erover maakte:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.