Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie voor duurzame inzetbaarheid werknemers

Frida Noordzij
Wil je als ondernemer in de kinderopvang medewerkers uitdagen om nieuwe talenten te ontdekken of wil je maatregelen nemen om hun vitaliteit te bevorderen, dan is er de ESF-subsidie Duurzame inzetbaarheid bedrijven/instellingen. Maar let op: de aanvraagperiode is al gestart.
Foto: Fotolia

ESF staat voor Europees Sociaal Fonds, dat erop gericht is om het vinden van werk en het overstappen naar een nieuwe baan makkelijker te maken. Met de uitdagingen die er momenteel in de kinderopvang liggen is het aantrekken én behouden van goed personeel misschien wel belangrijker dan ooit.

Thema’s

De subsidie Duurzame inzetbaarheid bedrijven/instellingen is bedoeld voor projecten die gericht zijn op een (of meerdere) van de volgende thema’s:

  • het bevorderen van gezond en veilig werken, waaronder een gezondere leefstijl, het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag in de werksfeer;
  • het bevorderen van een leercultuur voor werkenden, waaronder het erkennen van niet-bedrijfsspecifieke kennis en vaardigheden;
  • het stimuleren van interne mobiliteit van werkenden, het anticiperen op individuele ambities en ontwikkelmogelijkheden en het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap;
  • of het bevorderen van een flexibele werkcultuur, waaronder het invoeren van flexibel arbeidstijdenmanagement.

25 tot 29 juni

Let op: de aanvraagperiode is vandaag, 25 juni, om 9.00 uur in gegaan en duurt tot en met vrijdag 29 juni 17.00 uur. Komt dit tijdvak niet goed uit? Er zijn nog twee aanvraagtijdvakken: 12 tot en met 16 november 2018 en 8 april tot en met 12 april 2019. De subsidie vergoedt vijftig procent van de kosten van de inhuur van een externe adviseur, met een maximum van € 12.500,-. Deze adviseur kan helpen bij het ontwikkelen van een project op maat of de uitvoering daarvan.

12 maanden

Een project mag maximaal twaalf maanden duren. De looptijd van deze projectperiode start de dag na dagtekening van de subsidieverlening en eindigt twaalf maanden daarna. Om aan te tonen dat werknemers actief en aantoonbaar betrokken worden bij het project dient in het advies of eindverslag te worden opgenomen hoe het personeel betrokken is geweest. (bron: uitvoeringvanbeleidszw.nl)

Bron: fcb.nl

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.