Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schiedamse kinderopvang voor tienerouders onder druk

Marianne Velsink
Het project LifeKids van kinderopvangorganisatie KomKids (Schiedam) staat onder druk. Het project, waarbij tienermoeders en –vaders op één locatie kunnen studeren en hun kinderen naar de opvang kunnen brengen, kan geen gebruik meer maken van het schoolgebouw.
AdobeStock

Voor dit project werkt KomKids samen met het Lentiz Life College in Schiedam. De afgelopen jaren konden zo’n veertig/vijftig tienerouders dankzij het project een opleiding volgen aan de school, terwijl hun kinderen in hetzelfde gebouw door KomKids werden opgevangen.

Ruimtes bezet

Doordat de school snel groeit, hebben ze alle ruimtes in het schoolgebouw nodig. Dus ook de ruimte waar de kinderopvang nu gebruik van maakt. De huur met de kinderopvang is al opgezegd. Yde Dragstra, directeur bij KomKids is teleurgesteld. In het Algemeen Dagblad zegt hij: ‘De school haalt hiermee de stekker uit dit succesvolle project.’

Maatschappelijk project

Hij vindt dat de jonge ouders met hun kinderen in de kou komen te  staan. ‘En dat is jammer want het is een geweldig maatschappelijk project waarin meerdere partijen samenwerkten en daar ook echt de meerwaarde van inzagen.’ De mensen van het Lentiz College zeggen ook waarde te hechten aan het project. ‘We zouden wel gek zijn als we ermee stoppen’, zegt een woordvoerder van de onderwijsinstelling. De organisatie is op zoek naar een alternatieve ruimte.

Alles op één plek

Er werd al een ruimte gevonden in een leegstaande school waar KomKids op de eerste verdieping gebruik kon maken van de opvang. Maar dat vindt KomKids niet handig met kleine kinderen in de opvang.  Dragstra vindt dat het succes van het project samenhangt met het gemak voor ouders. ‘De kracht van het project zit hem nu juist in het feit dat alles op één plek zat; de school en de opvang. Dit zijn mensen die niet hun kind op plek A brengen en dan op de fiets stappen om op plek B naar school te gaan. De organisatie heeft ouders aangeboden om gebruik te maken van een opvangplek op één van de andere KomKids-locaties.


Onlangs werd besloten dat kinderen die in achterstandswijken opgroeien in Denemarken verplicht worden om naar de kinderopvang te gaan. Op dit voorstel komt echter ook veel kritiek. Lees hier meer


 

Bron: Algemeen Dagblad

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.