Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pm’er die baby vergat hoeft geen schadevergoeding te betalen

Marianne Velsink
De pedagogisch medewerker die in 2016 de opvang afsloot terwijl er nog een baby binnen lag te slapen, hoeft haar voormalige werkgever geen schadevergoeding te betalen. Dit heeft de rechtbank van Almere besloten.
Foto: ANP

De zaak speelde zich af op een kinderdagverblijf in Almere. De toen 19-jarige medewerker dacht dat alle kinderen waren opgehaald toen ze het kinderdagverblijf afsloot. Maar er lag binnen nog een baby te slapen die zij over het hoofd gezien had. De moeder die haar kind kwam afhalen stond even later voor een dichte deur.

Schade

De medewerker werd meteen op staande voet ontslagen toen dit nieuws naar buiten kwam. Zij vocht dit ontslag aan, ook omdat het resterende salaris van 675 euro niet werd uitbetaald. De werkgever besloot daarop de vrouw aan te klagen omdat zij door het incident minstens één potentiële klant verloren zou zijn. Er volgde een schadeclaim van 34.000 euro. Over deze laatste claim oordeelt de rechtbank dat de vrouw niet aansprakelijk was voor de schade. Hoewel ze verwijtbaar handelde, deed ze dit niet opzettelijk roekeloos. Daarnaast gaf de rechtbank de vrouw gelijk dat haar voormalig werkgever nog een deel van haar salaris moet betalen en verhoogde dit bedrag met nog eens 50 procent. Het kinderdagverblijf heeft besloten niet in hoger beroep te gaan want ‘de eis was bedoeld om de medewerkster een paar slapeloze nachten te bezorgen’.

Nieuwe baan

De vrouw had, tot slot, ook nog 1400 euro inkomensschade geëist van haar werkgever. Maar de rechter heeft dit verzoek afgewezen omdat niet is bewezen dat zij moeilijker nieuw werk kon vinden nadat de organisatie op Facebook over het incident had bericht.

Bronnen: RTL Z, Nationale Onderwijsgids

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.