Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Personenregister: ‘We moeten oppassen dat we niet doorschieten’

Frida Noordzij
Als het aan het ministerie van Sociale Zaken ligt, moeten niet alleen de gastouders en hun volwassen huisgenoten geregistreerd staan in het personenregister, maar ook visite, de schoonmaakster en andere volwassenen die structureel langskomen. Sebastiaan Dekkers van Platform Gastouderopvang: ‘Veiligheid is belangrijk, maar dit schiet mogelijk zijn doel voorbij.’
Bron: Fotolia
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Kinderopvangtotaal.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Zoals (ook) uit de factsheet van GGD GHOR blijkt is dit geen beleidsregel of wettelijk voorschrift. Er wordt duidelijk gesteld dat er richting wordt gegeven; dat een uitputtende opsomming wie wel/net geregistreerd moet(en) worden in het personenregister niet mogelijk is en dat het voor het overige maatwerk is waarbij de algemene regel dat een houder/gastouder verantwoorde opvang moet bieden de norm is.

    In sommige situaties zal een houder/gastouder dus zelf die afweging moeten maken. Daarbij is het niet onverstandig het zekere voor het onzekere te nemen omdat in veel gemeenten niet alleen gehandhaafd wordt door het opleggen van een aanwijzing maar ook door het uitvaardigen van een bestuurlijke boete.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.