Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruimte-OK vraagt om jaarrekeningen

Marijn Klok
Het Waarborgfonds & Kenniscentrum Ruimte-OK presenteert komend najaar een factsheet financiële kerngetallen kinderopvang, die inzicht geeft in de financiële positie en ontwikkeling van de sector. De organisatie roept alle kinderopvangorganisaties op hiervoor hun jaarrekening in te sturen. De factsheet is een alternatief voor het Brancherapport Kinderopvang, dat dit jaar niet verschijnt.
Jaarrekening
Om inzicht te krijgen in de financiele ontwikkeling van de kinderopvangsector

De afgelopen twee jaar organiseerde de Brancheorganisatie Kinderopvang samen met het Waarborgfonds & Kenniscentrum Ruimte-OK een benchmarkonderzoek, op basis waarvan het Brancherapport Kinderopvang werd opgesteld. Dit rapport gaf inzicht in hoe de branche ervoor stond op het gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit, personeel en governance. Het rapport was niet alleen handig als totaaloverzicht, maar gaf ondernemers ook de kans hun eigen resultaten te vergelijken met gemiddelden van de branche.

Factsheet

Maar de Brancheorganisatie Kinderopvang heeft besloten dit jaar geen benchmark uit te voeren. Om toch inzicht te krijgen in de financiële ontwikkeling van de sector, brengt het Waarborgfonds & Kenniscentrum Ruimte-OK nu de factsheet financiële kerngetallen kinderopvang uit. De organisatie blijft hiervoor samenwerken met de brancheorganisaties en BOinK, ‘om te bezien welke aanvullende informatie eventueel kan worden geboden voor de sectorrapportage over het jaar 2015 en voor een structurele invulling van sectorinformatie naar de toekomst.’

Jaarrekening insturen

Waarborgfonds & Kenniscentrum Ruimte-OK roept alle kinderopvangorganisaties op om hun jaarrekening in te sturen naar info@benchmarkkinderopvang.nl. Dit kan tot 31 augustus 2016. De jaarrekening kan ook per post verstuurd worden naar Beukenlaan 42, 5651 CD in Eindhoven. Alle cijfers worden anoniem verwerkt en de factsheet wordt in het najaar gepubliceerd.

Veel kinderopvangorganisaties gebruikten hun deelname aan de benchmark als vrijstelling van de CBS-jaarstatistiek, omdat de resultaten werden gedeeld met het CBS. Maar nu de benchmark niet doorgaat, moeten organisaties hun gegevens rechtsreeks bij het CBS aanleveren. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.