Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MOgroep helpt peuterspeelzaal in harmonisatie

Alexandra Sweers
De MOgroep gaat peuterspeelzaalorganisaties helpen in de voorbereiding op de nieuwe eisen in de wet Kinderopvang.
Harmonisatie peuterspeelzalen
Foto: ANP

In 2015 en 2016 coördineert de brancheorganisatie voor sociaal werk het project ‘Ondersteuning peuterspeelzaalorganisaties in het kader van harmonisatie’. Het project wordt gefinancierd door het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid.

Financiering

Vanaf 1 januari 2017 moeten peuterspeelzalen voldoen aan de eisen in de wet Kinderopvang. De overheid wil zo kinderdagverblijven en peuterspeelzalen meer op één lijn brengen als het gaat om financiering, kwaliteitsregels en de inspectie. Ook de vve-programma’s worden op elkaar afgestemd.

Onderzoek

De MOgroep gaat een aantal activiteiten uitvoeren. Zo komt er onder meer onderzoek naar de inzet van vrijwilligers in het peuterspeelzaalwerk, de knelpunten en oplossingen voor peuterspeelzalen in buitengebieden worden geïnventariseerd en er komen regionale bijeenkomsten.

Vanaf 1 januari 2015 bestaat er geen verschil meer tussen de beroepskracht-kindratio op peutergroepen en even later in het jaar, op 1 juli 2015 worden de regels voor het vierogenprincipe en het pedagogisch beleidsplan ook gelijkgetrokken. Nog één keer alle veranderingen op een rij >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.