10 Tips om op de juiste manier te tillen

In de kinderopvang til je soms wat af. Denk aan de baby’s en peuters zelf, maar ook aan dozen met luiers of speelgoed, zoals trapfietsjes en stepjes. Hoe kun je goed tillen, zonder last te krijgen van je rug, nek of schouders? In de Arbocatalogus Kinderopvang van FCB vind je tips.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

1 Iets kleins tillen

Moet je iets kleins tillen en kun je het tussen je knieën door omhoog bewegen? Til dan dicht bij je lichaam en tussen je knieën door. Probeer je rug gestrekt te houden. Kun je je knieën niet kwijt omdat er iets in de weg staat? Zet dan je benen iets uit elkaar, buig je knieën en til de last omhoog. Hou ook nu je rug recht.

2 Iets groots tillen

Is de last groot? Bijvoorbeeld een doos met luiers? Dan kun je hem alleen voor je knieën langs tillen. Ga dan niet door je knieën, buig

0
62

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.