Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Luierdief betrapt: ‘Hij ruikt aan de luiers’

Frida Noordzij
In Noord-Brabant, in de gemeente 's Gravenmoer, is een luierdief actief. De eigenaresse van een kinderopvang volgde de dief, die de luiers meeneemt en mogelijk dumpt in een nabijgelegen bos. 'Wij denken dat hij aan die luiers ruikt, bekijkt en ze weer neerlegt.'
iStock

Nicole Mallens, eigenaresse van kinderopvang De Hummelhoeve in Dongen (gemeente ’s Gravenmoer), zag de luierdief meerdere malen luiers uit de container van het kinderdagverblijf stelen. Hij bindt ze achterop zijn fiets en gaat ermee vandoor. Mallens volgde deze jonge man, vermoedelijk rond de twintig jaar oud, vertelt zij aan Omroep Brabant. 

Gedumpt

Met de auto volgde ze de man, tot hij de bossen in fietste. Vermoedelijk worden deze luiers gedumpt in het bos. Een wandelaarster vertelt dat er al elf ‘luier-stortplaatsen’ in het bos zijn, waar duidelijk te zien is dat de luiers geopend zijn. ‘Er liggen ook allemaal doekjes bij, die in bosjes hangen. Heel vies’, is haar conclusie.

Ruiken

‘Wij denken dat hij een beetje aan die luiers ruikt, bekijkt en ze dan weer neerlegt’, vertelt Mallens. ‘Ik heb hem geprobeerd te filmen, maar dat is best moeilijk. Ik weet ook niet of ik hem zou herkennen als ik hem tegen kom hier in het dorp. Ik weet zeker dat hij uit ’s Gravenmoer komt, dat kan niet anders.’

Probleem

De eigenaresse van kinderdagverblijf Bengels in ’s Gravenmoer bevestigt dat ook daar luiers worden gestolen uit de container. Het is volgens haar en Mallens een probleem wat al jaren speelt, maar wat met vlagen komt en gaat. ‘Ouders die hun kind hier ophaalden, hebben ook vaker een jongen die voldoet aan dezelfde omschrijving in die container zien graaien. Ik heb hem zelfs een keer geprobeerd vast te grijpen toen ik met mijn dochter buiten liep’, vertelt Mallens.

Bron: Omroep Brabant

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.