Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Laat hier je mening horen

De Ministerraad is definitief akkoord met de opleidingseis die Staatssecretaris Dijksma oplegt aan gastouders. Hiermee hoopt zij dat de kwaliteit van de gastouderopvang naar een hoger niveau wordt gebracht.

De keuze is gevallen op de opleiding Helpende Welzijn niveau 2. Vind je dit een gedegen vooropleiding voor gastouders? Vind je misschien dat gastouders helemaal geen diploma’s nodig hebben, of vind je juist dat gastouders een betere vooropleiding moeten afronden voordat ze de verantwoorelijk zijn voor andermans kinderen. Uiteraard horen we ook graag de mening van gastouders zelf! Stem hieronder op de optie die het beste bij jouw mening past, of laat een reactie achter.

2 REACTIES

  1. Baby’s zijn in hun eerste levensjaar voor hun ontwikkeling beter af thuis bij ouders die daar om de beurt een half jaar verlof voor krijgen of nemen. Als werkgever adviseerde ik mijn zwangere werkneemsters om als het5 even kon hun verlof tot een jaar op te rekken. Voor moeder en baby en de invalkracht en de collega’s bleek dit een plezierige regeling.

  2. Lees alle reacties
  3. met alle vier de stellingen kun je het in een mate eens en oneens zijn. Kwaliteit lever je zelf of je nu gastouder of een kinderopvanginstelling bent. Laat ouders kiezen wat zij willen en waarbij zij zich goed voelen.
    Referenties van beide zal hierbij voor ouders altijd doorslaggevend zijn.
    Wat betreft het kinderdagverblijf, ik ben er voor honderd procent van overtuigd dat je (ook) voor baby’s een veilige en uitdagende sfeer en omgeving kunt creeren. Als je daarin maar creatief kunt denken en handelen en bereid bent met elkaar samen te werken. Of gaat de overheid nog een andere mogelijkheid creeren, zwangerschapsverlof van een jaar? Want een andere breed gedragen mening binnen nederland is toch ook nog dat moeder en kind het eerste jaar thuis moeten kunnen zijn? En als je het daar tegen afzet blijven gastouders of kinderopvang dus altijd een tweede keuze?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.