Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderdagverblijf Almere gesloten

Marianne Velsink
Sluiting

Het kinderdagverblijf van de eigenaresse die onlangs werd aangehouden omdat ze zonder rijbewijs kinderen vervoerde, is gesloten. Behalve dit incident was er meer mis met het kleinschalige kinderdagverblijf in Almere. Er ontbraken belangrijke papieren en een Verklaring Omtrent Gedrag.

In het vizier
De gemeente had de vrouw volgens een woordvoerster al langer in het vizier. Zowel de GGD als de gemeente had het vermoeden dat de eigenares zonder rijbewijs kinderen van en naar school bracht en schakelde daarom de politie in. Die hield de vrouw maandag aan op weg naar de opvang in de Almeerse Stedenwijk. De eigenares kreeg een boete en moest de kinderen door iemand anders weg laten brengen.

Randvoorwaarden
Het Almeerse PvdA-raadslid Mostapha El Madkouri riep dinsdag naar aanleiding van het incident op tot strengere regels voor kinderdagverblijven in Almere. Hij wil dat er bij het verlenen van vergunningen meer randvoorwaarden worden gesteld. Zo zou een kinderdagverblijfeigenaar verplicht een rijbewijs moeten hebben als er (mogelijk) kinderen vervoerd worden.

Betere controle
Het raadslid maakt zich tevens hard voor betere controles. ‘Het probleem is dat de onderwijsinspectie negen criteria hanteert voor controles. Die worden in Almere uitgevoerd door de GGD en die kijkt alleen naar die negen criteria.’ Door ook op de randvoorwaarden te controleren, moeten misstanden als het onbevoegd rondrijden met kinderen worden voorkomen.

Bron: ANP
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.