Gezocht: Freelance redacteur Kinderopvangtotaal

Kinderopvangtotaal, de vaktitel voor professionals in de kinderopvang, is op zoek naar een creatieve crossmediale redacteur (12 – 16 uur per week) die affiniteit heeft met de sector kinderopvang.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Als freelance (web)redacteur houdt je je bezig met de volgende taken: het beheer en verbeteren van de website en de (online) nieuwsgaring. Je schrijft zelfstandig artikelen voor de site en rubrieken/artikelen voor de tijdschriften Kinderopvang en Management Kinderopvang. Je bent in staat om een netwerk op te bouwen en te onderhouden en samen te werken met externe partners. Verder weet  je als geen ander hoe sociale media en SEO kunnen worden ingezet om je webberichten te ondersteunen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het vullen en versturen van de online nieuwsbrieven.

  • Je hebt een HBO opleiding in de richting journalistiek of een brede WO-opleiding afgerond.
  • Je hebt minimaal 2 à 3 jaar redactionele werkervaring.
  • Je beschikt over minimaal 2-3 jaar journalistieke ervaring.
  • Je hebt een gedegen kennis van de mogelijkheden van online communicatie en content management systemen.

Plaats in de organisatie

Het portfolio van Kinderopvang wordt gemaakt door een intern team van een hoofdredacteur en freelancers. Kinderopvang is onderdeel van Springer Media B.V., onderdeel van Springer Nature, een wereldwijde uitgever van boeken en tijdschriften in de wetenschap, geneeskunde en techniek.

Competenties

Voor deze functie zijn de volgende competenties van belang: zelfstandigheid, gedegen journalistieke vaardigheden, handig zijn met verschillende vormen van cms, weten hoe content crossmediaal kan worden ingezet, scherpte op actualiteit en proactiviteit. Kennis van en/of affiniteit met de sector kinderopvang is belangrijk en strekt tot aanbeveling.

Tarief

Het uurtarief wordt in overleg vastgesteld. Reiskosten wordt vergoed op basis van € 0,19 per kilometer.

Interesse?

Voor informatie over de functie en het toesturen van je sollicitatie en CV kun je contact opnemen met algemeen hoofdredacteur Marike Vroom, telefoon 06 400 12231 of per mail marike.vroom@bsl.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.